- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Persoanele care au contribuit la Pilonul II de pensii trebuie să știe că legea a fost modificată, astfel că în anumite condiții, contribuțiile adunate pot fi transferate către sistemul public de pensii.
Pensii 2019. De la ce dată crește punctul de pensie în 2019 și cu cât. Anunț pensionari
Astfel, potrivit autorităților, OUG 114 a adus schimbări drastice pentru români, întrucât românii care au contribuit la Pilonul II de pensii își pot transfera fondurile, în anumite condiții.
„OUG 114 a venit cu opţiunea de a aface transferul din Pilonul II de pensii. Această opţiune se poate realiza doar în cazul în care s-a contribuit cel puţin cinci ani în fondul privat de pensii”, explică Stela Andrei, director impozitiv pe venit şi contribuţii sociale EY România, în cadrul conferinţei anuale de fiscalitate EY Româna.
De asemenea, contribuabilii trebuie să știe că banii din Pilonul II nu pot fi „retraşi”, ci vor fi blocaţi până când aceştia vor ajunge la vârsta de pensionare.
„Ce e important să ştim este că acei bani care au fost acumulaţi, chiar dacă optăm să nu mai contirbuim şi să migrăm în sistemul public, ei nu sunt pierduţi, ci vor rămâne într-un cont personal, dar vor fi blocaţi până ajungeţi la vârsta de pensionare. Cota de contribuţie acum este de 3,75%. Puteţi continua să contribuiţi sau puteţi să o transferaţi”, explică Stela Andrei, potrivit bugetul.ro.
Au crescut salariile la stat. 16.536 lei pe lună, dacă lucrezi la Primărie. Ianuarie 2019, prima lună cu măriri uriașe... Părinți cu inimă de piatră! Și-au lăsat băiețelul de 6 ani să moară de foame. Corpul lui cântărea o treime din greutatea...