Căutare Live

Care este planul autorităților? „Este cea mai gravă boală a animalelor de după al Doilea Război Mondial”- 781 de focare de pestă porcină, 120.000 de animale sacrificate

Președintele ANSVSA a făcut public bilanțul dramatic al virusului care a pus stăpânire pe țară: 781 de focare de pestă porcină, în zece judeţe, peste 120.000 de porci sacrificaţi. Tot el a prezentat și ultimele măsuri pe care specialiştii le-au propus pentru a limita efectele epidemiei.

Președintele ANSVSA a făcut public bilanțul dramatic al virusului care a pus stăpânire pe țară: 781 de focare de pestă porcină, în zece judeţe, peste 120.000 de porci sacrificaţi. Tot el a prezentat și ultimele măsuri pe care specialiştii le-au propus pentru a limita efectele epidemiei.

Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Geronimo Răducu Brănescu, a anunţat, miercuri, că s-au înregistrat 781 de focare de pestă porcină, în zece judeţe, peste 120.000 de porci fiind deja sacrificaţi. ”Este cea mai gravă boală a animalelor de după al Doilea Război Mondial”, a spus Geronimo Răducu Brănescu.

Preşedintele ANSVSA a prezentat, miercuri, ultimele măsuri pe care specialiştii le-au propus pentru a limita efectele epidemiei de pestă porcină africană.

Potrivit acestuia, s-a recomandat menţinerea filtrelor rutiere pentru a depista tentativele de a scoate din perimetru animale bolnave sau produse provenind de la acestea. S-a mai propus scoaterea filtrelor dezinfectoare rutiere şi menţinerea acestora doar în exploataţile afectate.

Care este planul autorităților? „Este cea mai gravă boală a animalelor de după al Doilea Război Mondial”- 781 de focare de pestă porcină, 120.000 de animale sacrificate

De asemenea, se menţine recomandarea pentru păstrarea avizului sanitar interjudeţean.

Preşedintele ANSVSA a precizat că există în acest moment 781 de focare în evoluţie, în zece judeţe, 11 focare fiind în exploataţii comerciale. De asemenea, sunt confirmate 40 de cazuri la mistreţi. Au fost până acum sacrificaţi 123.411 porci.

”România şi Europa se confruntă în prezent cu cea mai gravă boală a animalelor de după al Doilea Război Mondial. Denumirea de pestă defineşte, practic, cea mai gravă boală care afectează animalele. Pestă porcină africană este o boală virală sistemică extrem de gravă, care, în mod obişnuit, evoluează cu mobilitate şi mobilitate de până la sută la sută”, a declarat Geronimo Răducu Brănescu.

Potrivit acestuia, boala are capacitate foarte mare de răspândire, iar ”ştiinţa nu este acoperitoare pentru pesta porcină africană”.

Geronimo Răducu Brănescu a precizat că până în prezent au fost finalizate dosare pentru despăgubire pentru 1.890 de exploataţii, în valoarea totală de aproape 6,8 milioane de lei.

Au fost plătite, 84 de dosare, în valoare de 220.060 de lei şi sunt în curs de finalizare 681 de dosare.

34 de ani de la Cernobîl. Imaginile gloriei din Pripiat, orașul în care s-a construit centrala morții. Așa arăta înainte... Ea este Viorela, fata de 14 ani care a murit din cauza unui pariu. Ce căuta copila, la 3 dimineața, pe un stâlp de înalt...
Parteneri
Alimente care afectează memoria și concentrarea: 5 categorii ce pot duce la depresie sau demență
Indiferent de vârsta pe care o ai, nu este niciodată prea târziu să-ți regândești stilul alimentar. Este foarte importantă alimentația pentru ca memoria și concentrarea să rămână intacte pe măsură ce trece timpul. În cazul în care te-ai hotărât să ai grijă de memoria și de sănătatea creierului, iată 5 alimente care afectează memoria și concentrarea.
Catine.ro
Ultimele știri