Femeia cumparase carnea ca sa-i gateasca fetitei sale in varsta de un an si jumatate. A luat doua caserole cu carne de manzat dintr-un hypermarket din Capitala. A platit 18 lei pentru cele doua bucati si, conform etichetei, produsul se afla in termen de valabilitate. Insa, cand a desfacut cutia a descoperit ca produsul degaja un miros intepator si era puternic alterat. Revoltata, a cerut explicatii chiar in magazinul unde a facut cumparaturile.
Angajatii hypermaketului au recunoscut ca produsul era alterat si s-au oferit sa-i inapoieze clientei dublul sumei platite pentru carnea stricata. Cazul a ajuns la inspectorii sanitar-veterinari si la Protectia Consumatorului care s-au dus in control la magazinul reclamat.
Modul in care este vanduta carnea alterata in magazinele din Romania a fost luat la bani marunti intr-un reportaj marca "In premiera". Fosti angajati ai Oficiului pentru Protectia Consumatorului au dezvaluit cum unii comercianti indeparteaza bucatile de carne alterata si reintroduc marfa la galantar.
"Scot marfa de pe raft, produse ambalate in caserole, produse transate in unitatea proprie si de cate doua, trei ori pe zi pentru a taia partile din produsele din carne de porc, carne de vita, produsele care sa spunem s-au alterat. A mai intervenit in discutie si macelarul si a recunoscut ca, la indicatiile sefului pentru pret, dar si pentru aspect, carnea era retrasa si fasonata. Ce inseamna fasonare? Dezlipirea acelor parti care, din punct de vedere organoleptic nu corespund, adica, poate culoarea mai interesanta, un verde sau altceva", a declarat un fost sef OPC Cluj, Mircea Radu.
Doar in luna septembrie, inspectorii sanitar-veterinari au aplicat amenzi de peste 25.000 de lei in urma controalelor facute in unitatile din industria alimentara.