Antena Căutare

Casa Regala a Romaniei incurajeaza mesajele revolutionarilor

Principele Radu a publicat pe blogul personal un mesaj al unui protestatar anonim care sustine ca Majestatea Sa Regele si Principesa Mostenitoare trebuie sa sustina manifestarile pasnice si democratice. Este prima reactie a Casei Regale a Romaniei dupa protestele din tara.

"Votul si protestul sunt factori determinanti ai libertatii si democratiei, motiv pentru care am participat la proteste, nu doar din indignare fata de situatia actuala a tarii, dar mai ales din obligatia civica si cetateneasca, pe care cu totii trebuie sa o imbratisam si pe care trebuie sa o intarim cu orice pret. (...) Jandarmii, dupa ce ne-au iritat prin prezenta ostila, ne-au alergat ca pe ovine si ne-au gazat ca pe sobolani, in egala masura", scrie anonimul.

Anonimul al carui mesaj apare pe blogul principelui Radu sustine ca a participat la protestele din Bucuresti inca din 13 ianuarie, pentru a fi solidar cu prietenii si cunoscutii sai. Asta in conditiile in care foarte multi dintre cei care au venit zile la rand in piata marseaza pe ideea ca doar monarhia mai poate salva tara. "Monarhia salveaza Romania" au scandat toata saptamana protestatarii

"Indraznesc sa consider ca Majestatea Sa Regele si Principesa Mostenitoare, prin Casa Regala trebuie sa sustina manifestarile pasnice si democratice, indemnand la libera exprimare si coagularea cugetarilor noastre. Indemnul la nonviolenta trebuie adresat atat protestatarilor cat si institutiilor de ordine publica, pentru ca acestea din urma sa constientizeze ca va exista viata in Romania si dupa Basescu, sau cel putin asa speram cu totii", mai scrie in manifestul protestarului, promovat pe blog de Principele Radu Duda.

Foto: Intact Images

Proteste anti-Putere in mai multe orase din tara: Vezi desfasurarea de forte!... VIDEO! Urmarire ca in filme in centrul Bucurestiului: Un sofer a lovit 9 masini...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x