Antena Căutare

Casa Regala: Decizia ICCJ in cazul lui Carol Mircea nu creeaza niciun drept dinastic si nu stabileste apartenenta

Casa Regala a a transmis, marti, un comunicat in care declara ca decizia instantei in cazul lui Carol Mircea nu creeaza niciun drept dinastic si nu stabileste apartenenta acestuia la Familia Regala, lucru valabil si pentru descendentii sai.

"Avand in vedere decizia pronuntata la 14 februarie 2012 de catre inalta Curte de Casatie si Justitie - sectia civila, referitoare la cererea adresata Curtii de recunoastere a hotararii de la Lisabona asupra descendentei lui Mircea Grigore Lambrino din Regele Carol al II-lea, Casa Regala a Romaniei declara ca:


Aceasta decizie nu creaza niciun drept dinastic, si nici nu stabileste apartenenta persoanei sus-numite, astazi decedata, la Familia Regala. Aceasta este valabil si pentru descendentii sai, indiferent cine ar fi acestia", potrivit sursei citate.

Casa Regala precizeaza ca membrii familiei regale sunt:

• Majestatea Sa Regele Mihai I al Romaniei;
• Majestatea Sa Regina Ana a Romaniei;
• Alteta Sa Regala Principesa Mostenitoare Margareta a Romaniei;
• Alteta Sa Regala Principele Radu al Romaniei;
• Alteta Sa Regala Principesa Elena a Romaniei;
• Alteta Sa Regala Principesa Irina a Romaniei;
• Alteta Sa Regala Principesa Sofia a Romaniei;
• Alteta Sa Regala Principesa Maria a Romaniei;
• Alteta Sa Regala Principele Nicolae al Romaniei.

Printul Paul face parte din familia regala conform unei decizii anuntate marti de Inalta Curte de Casatie si Justitiei. Acest proces de recunoastere a filiatiei legitime a Printului Carol Mircea fata de Carol al II-lea, cu toate drepturile ce decurg din aceasta, dureaza in Romania de 21 de ani.

De altfel, in 27 mai 2010, Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) de la Strasbourg a condamnat statul roman la plata a 9.500 de euro in procesul in care printul Carol Mircea Grigore de Hohenzollern, fiul regelui Carol al II-lea si tatal Printului Paul Filip, a cerut recunoasterea apartenentei sale la familia regala romana.

Instanta a decis in favoarea recunoasterii unor hotarari straine pe teritoriul Romaniei cu privire la admiterea dreptului de mostenire la familia regala in procesul dintre Printul Carol Mircea si Regele Mihai I.

foto: Intact Images

Cursuri suspendate in peste 3.000 de scoli din judetele Buzau, Prahova si Vrancea... Gabriel Berca, seful MAI: "Ne putem astepta la o situatie de urgenta legata de inundatii. Peste 400 de localitati r...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x