Antena Căutare

Cât costă o omletă sau o bere într-un restaurant din Paris pe durata Jocurilor Olimpice. Cum i-au surprins prețurile pe turiști

Pe 26 iulie a avut loc deschiderea oficială a Jocurilor Olimpice de vară de la Paris. Capitala Franței a devenit un adevărat punct de interes pentru localnici și turiști. Iată cât costă un burger, o bere sau o simplă omletă în restaurantele din capitala franceză în această perioadă!

Galerie
Cât costă o omletă sau o bere într-un restaurant din Paris pe durata Jocurilor Olimpice. Cum i-au surprins prețurile pe turiști | Profimedia/Shutterstock

Pe durata Jocurilor Olimpice de la Paris inflația prețurilor din industria HoReCa, cât și din industria hotelieră a dat peste cap planurile turiștilor, dar și al spectactorilor de la eveniment. Prețurile din restaurante, puburi și terase au explodat, iar o bere sau un burger au ajuns să coste dublu decât în mod normal, potrivit Cancan.

Citește și: Decizie importantă pentru deschiderea Jocurilor Olimpice! Motivul pentru care David Popovici nu va mai fi port-drapelul țării

Cât costă o bere sau un burger la Jocurile Olimpice 2024

Patronii localurilor din Paris au profitat de numărul mare de clienți, astfel că prețurile din meniurile restaurantelor au crescut.

Articolul continuă după reclamă

De exemplu, într-un local din centrul capitalei franceze o bere la draft costă 11,5 euro, în timp ce prețul unui burger pornește de 18 de euro și ajunge până la 25 de euro. ”Club sandwich” costă 20 de euro, iar o bere la sticlă costă 9,3 euro, transmite sursa citată mai sus.

Într-un alt restaurant, o salată cu pui Caesar costă 19,5 euro, iar prețul unei simple omlete pornește de la 11,5 euro și poate ajunge până la 14,5 euro, mai notează Cancan.

De pare greu de crezut, există anumite restaurante din Paris unde prețurile au rămas la fel. Într-o zonă foarte populară din capitala franceză există un local cu promoții tip ”happy hour”. Aici o bere la draft costă 5 euro, un pahar de vin costă tot 5 euro, iar un cocktail costă între 6 și 7 euro, potrivit sursei citate.

AICI POZĂ CU MENIUL:

Cât costă o noapte de cazare în Paris pe durata Jocurilor Olimpice 2024

O creștere spectaculoasă s-a înregistrat și în industria hotelieră. Managerii de hoteluri din Paris au crescut tarifele cu 226%, potrivit asociației de consumatori UFC-Que choisir, citate de Cancan.

Astfel, o noapte de cazare în perioada 26-27 iulie costă 1.033 de euro. De asemenea, hotelierii au înăsprit și condițiile de rezervare. O parte dintre rezervări au fost posibile pentru cel puțin două nopți.

„1.033 de euro este prețul mediu pentru o noapte în perioada 26-27 iulie, față de 317 euro pentru o noapte în perioada 12-13 iulie, adică o creștere de 226%. 30% dintre hotelieri care oferă camere au cerut clienților să rezerve cel puțin două nopți”, se arată pe site-ul asociației, citează Cancan.

Citește și: Jocurile Olimpice 2024. Moment istoric la ceremonia de deschidere, când Celine Dion a urcat pe scenă. Cum arată artista

Rezultate Loto 28 iulie 2024. Report cumulat la Noroc de peste 1,90 milioane de euro! Ce premii sunt în joc pentru joi... Cum a fost păcălit un turist român în Turcia chiar de polițiști. A plătit o taxă inexistentă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci Sambata, 14.09.2024, 14:57
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x