Antena Căutare

Catedrala Mântuirii Neamului. Până când se pot închina pelerinii în Sfântul Altar

Catedrala Mântuirii Neamului. Până când se pot închina pelerinii în Sfântul Altar al Catedralei Mântuirii Neamului

Catedrala Mântuirii Neamului. Până când se pot închina pelerinii în Sfântul Altar
Catedrala Mântuirii Neamului | a1.ro

Odată cu sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului, creștinii care ajung aici pot cinsti moaștele Sfintei Ecaterina și Sfântului Andrei. La sfârșitul primei Sfinte Liturghii, Patriarhul României a anunțat aducerea acestor moaște în lăcașul de cult proaspăt sfințit. Acesta i-a invitat pe credincoși să se închine în Sfântul Altar. Creștinii se pot închina la moaștele Sfântului Apostol Andrei și cele ale Sfinteri Ecaterina până joi seară, 29 noiembrie.

Vineri, 23 noiembrie, Mitropolitul Hrisostom de Patra a adus cinstita mână a Sfântului Apostol Andrei la București. Odată cu aceste moaște a fost adus un fragment din moaștele Sfintei Ecaterina, din patrimoniul Reședinței Patriarhale.

Ambele racle sunt situate la ieșirea din altarul Catedralei Mântuirii Neamului. Ele vor rămâne acolo până luni dimineața, 26 noiembrie. Părintele Patriarh Daniel a anunțat la sfârșitul Slujbei de sfințire a Catedralei Mântuirii Neamului că accesul pelerinilor în Sfântul Altar va fi permis în următoarea perioadă până joi, 29 noiembrie 2018.

Noul lăcaș de cult ce a fost sfințit duminică este dedicat eroilor naționali care au căzut pe câmpurile de luptă în apărarea țării și a unității poporului român.

Sursă foto: a1.ro

Incidente grave în timpul Sfințirii Catedralei Mântuirii Neamului. Peste 100 de oameni au avut nevoie de intervenția med... Calendarul tratamentelor la culturile de cereale păioase...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x