Giuseppe Remuzzi, director al Institutului de Cercetări Farmaceutice Mario Negri din Milano, a lansat o teorie incredibilă după ce Statele Unite ale Americii și China s-au învinovățit reciproc.
Mai exact, acesta susține că noul coronavirus s-ar fi putut răspândi în afara Chinei înainte ca autoritățile să îl descopere. Totodată, acesta spune că în Italia au fost depistate începând cu luna noiembrie cazuri foarte ciudate de pneumonie, ceea ce sugerează că boala ar fi ajuns în Europa înainte ca cineva să știe ce este.
Remuzzi a făcut declarațiile într-un interviu acordat săptămâna trecută postului public de radio din SUA (NPR), iar comentariile sale au atras mare atenție în China, unde autoritățile încearcă să îndepărteze asocierea țării cu noul coronavirus, iar oamenii să nu îl mai numească "virusul din China" sau "virusul din Wuhan".
De asemenea, el a spus că, având în vedere perioada mare de incubație, nu ar fi suprins daca purtători asimptomatici ai virusului ar fi călătorit prin China sau peste hotare înainte de luna decembrie.
Ba mai mult, el a oferit detalii noi despre cazurile considerate neobișnuite. Mai exact, el a explicat că ”știe sigur” despre alte cazuri, între care două în Scanzorosciate (nordul Italiei), în care pacienții aveau febră, tuse și probleme respiratorii. Totodată, au mai existat 10 pacienți în Fara Gera D’Adda și Crema cu pneumonie și simptome asemănătoare. Medicii locali au considerat cazurile neobișnuite, însă au exclus posibilitatea gripei sezoniere, pentru că totți pacienții fuseseră vaccinați.
"Nu știm dacă a fost COVID 19 pentru că atunci nu se putea testa această boală", a spus Remuzzi pentru site-ul rețelei chineze de televiziune CGTN. Toți s-au recuperat în 15 zile, însă unii au avut nevoie de antibiotice, a adăugat acesta.
Coronavirus în Italia, cifre oficiale
Italia a trecut, joi, 26 martie 2020, de pragul de 80.000 de cazuri confirmate de infectare cu noul coronavirus SARS-CoV-2, după ce în ultimele 24 de ore încă 6.203 de persoane s-au îmbolnăvit. Sunt mai multe cazuri raportate decât în ziua precedentă. Totodată, în acest interval de timp, Italia a înregistrat și un număr mai ridicat de decese: 712 față de 683 anunțate miercuri.
În total, Italia a depistat până acum 80.589 de cazuri de Covid-19, iar 8.215 dintre aceste persoane au murit. Este, de departe, țara cu cel mai grav bilanț al deceselor.