Pe data de 24 ianuarie, în București se vor desfășura diverse evenimente cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române. În Capitală, se va organiza o ceremonie solemnă de depunere a coroanelor de flori, iar mai multe muzee vor adopta programe speciale, inclusiv expoziția specială "Universul lui Salvador Dali".
Citește și: Prognoza meteo 24 ianuarie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi
Ce poți face în București pe 24 ianuarie, de ziua „Unirii Principatelor Române”
Cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române, pe 24 ianuarie, Bucureștiul va găzdui o serie de evenimente speciale. Muzee notabile precum Muzeul Național de Istorie Naturală "Grigore Antipa" și Complexul Muzeal Național "Cotroceni" vor avea programe speciale, oferind vizitatorilor oportunitatea de a explora expozițiile lor într-un cadru festiv.
Citește și: Cum va fi vremea la începutul lunii februarie. Prognoza meteo pentru patru săptămâni
Ceremonii militare şi religioase, de Ziua Unirii Principatelor Române - Preşedintele şi premierul, la manifestările din Bucureşti
Ministerul Apărării Naţionale, împreună cu autorităţile centrale şi locale, organizează, miercuri, în garnizoanele în care există monumente dedicate Unirii Principatelor, ceremonii militare şi religioase cu ocazia sărbătoririi a 165 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române.
Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Marcel Ciolacu vor lua parte la evenimentele din Bucureşti, organizate în Parcul ”Carol I”, în timp ce preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă şi liderii principalelor partide de opoziţie se vor afla la Iaşi.
Program Muzeul Național „Grigore Antipa” pe 24 Ianuarie. Ce expoziții temporare sunt
Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” va fi deschis pe data de 24 Ianuarie, în întervalul orar 10:00 – 18:00. Ultimul vizitator va putea intra în muzeu la ora 17:00.
Expozitii temporare
- Români de poveste”, expoziția interactivă organizată în parteneriat cu Asociația pentru Educație Digitală Bigger Picture (A fost odata), care dezvăluie publicului 20 de personalități de ieri și azi, oamenii cu realizări remarcabile în știință, literatură, pictură, sport, istorie și muzică.
- Antipa și Racoviță – exploratori de poveste, expoziția care vă introduce în atmosfera de școală a celor doi savanți și vă provoacă să exersați meseria de cercetător într-un „laborator de studiu” creat special pentru ei.
- „Creaturi ascunse”, expoziția care te îndeamnă să descoperi universul fascinant al unor misterioase creaturi!
- EDUboost – Protecția Mediului, care cuprinde informații despre sustenabilitate și protecția mediului, având ca teme: Un oras sustenabil; Implicarea în comunitate; Resursele orașului; Terapia cu animale și O comunitate prietenoasă cu animalele.
„Universul lui Salvador Dalí”. ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București își deschide porțile publicului
Pe data de 24 ianuarie, miercuri, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București își deschide porțile publicului pentru a explora fascinantul univers artistic al lui Salvador Dalí. Expoziția, intitulată „Universul lui Salvador Dalí”, va fi găzduită la Hanul Gabroveni din inima Capitalei.
Atât locuitorii bucureșteni, cât și turiștii de toate vârstele sunt invitați să viziteze expoziția în intervalul orar cuprins între 10:00 și 20:00. Biletele pot fi achiziționate atât în format electronic, disponibile pe platforma Entertix.ro, cât și direct de la casa de bilete situată la intrarea din strada Gabroveni 50-53. Accesul în spațiul expozițional se va face prin Strada Gabroveni nr. 50-53.
Muzeul Național Cotroceni, deschis publicului pentru vizite
Muzeul Național Cotroceni va fi deschis publicului spre vizitare miercuri, pe data de 24 ianuarie 2024. Vizitatorii vor putea admira și microexpoziția dedicată evenimentelor care au marcat perioada de domnie a lui Alexandru Ioan Cuza.
În cadrul acesteia, vizitatorii vor descoperi uniforme militare românești, armament și documente semnate de Al. I. Cuza, care aparțin patrimoniului Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I”, precum și medalii, pașapoarte și regulamente emise în perioada domniei acestuia, din colecția Daniel Obreja, potrivit b365.ro.
Publicul va putea vedea obiectele de patrimoniu care fac parte din expoziția permanentă a Muzeului Național Cotroceni, cum ar fi sabia de paradă – primită în dar de la principele sârb Mihail Obrenovici și alte obiecte de epocă din anii de domnie ai lui Alexandru Ioan Cuza.
Vizitarea Muzeului Național Cotroceni în data de 24 ianuarie 2023 se va face doar pe bază de programare, în limita locurilor disponibile, conform tarifelor MNC, disponibile pe muzeulcotroceni.ro.
Care sunt pașii pe care trebuie să-i faci facă vrei să achiziționezi o locuință în 2024. Ce acte sunt necesare... Minivacanță de 6 zile pentru români, după ziua liberă de Unirea Principatelor. Calendarul vacanțelor 2024...