Antena Căutare

Ion Georgescu, primarul din Mioveni, denunțat de un ”prieten” pentru că nu și-a ținut ”promisiunea”. Cine e bărbatul

Primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu, a fost reţinut pentru trafic de influenţă. Procurorii susțin că a primit o sumă de bani pentru a facilita angajarea unei persoane la spitalul din oraș.

colaj de imagini cu ion georgescu, primarul din mioveni Galerie
Primarul din Mioveni, Ion Georgescu, a fost reţinut pentru trafic de influenţă. Procurorii susțin că a primit o sumă de bani pentru a facilita angajarea unei persoane la spitalul din oraș.

”În toamna anului 2022, suspectul Georgescu Ion, în calitatea menţionată mai sus, ar fi acceptat de la o persoană (martor în cauză) promisiunea remiterii unei sume de 30.000 euro, din care ar fi primit, în luna decembrie 2022, o primă tranşă de 10.000 euro, pentru a-şi exercita influenţa pe care ar fi pretins că ar avea-o asupra unor factori decidenţi din conducerea Spitalului Orăşenesc Mioveni, pentru ca aceştia să dispună angajarea unei rude a martorului pe un post de medic.

Citește și: Rezultate Loto 5 octombrie 2023. Numerele câștigătoare joi la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus

Restul banilor urmau să fie remişi primarului, conform înţelegerii, după încadrarea efectivă a persoanei respective în unitatea medicală. Deoarece până în prezent primarul nu ar fi reuşit să-şi ţină «promisiunea» făcută martorului, acesta din urmă i-ar fi cerut suspectului să-i restituie suma de 10.000 euro remisă anterior”, afirmă procurorii.

În acest context, miercuri, în sediul Primăriei oraşului Mioveni, Georgescu ar fi remis martorului suma de bani menţionată, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii.

Citește și: Au avut loc patru cutremure în România. Ce magnitudine au avut seismele și unde s-au resimțit cel mai puternic

Ion Georgescu, primarul din Mioveni, denunțat de un ”prieten” pentru că nu și-a ținut ”promisiunea”. Cine e bărbatul

Martorul ar fi chiar un prieten al primarului din Mioveni. Nicolae Valerică este numele acestuia, scrie publicația Hot News.

Potrivit comunicatului emis de procurori, acesta ar fi intervenit pe lângă Ion Georgescu pentru a-l ajuta să îi angajeze fiica, medic, la spitalul din Mioveni, iar edilul i-ar fi cerut 30.000 de euro, din care a primit 10.000. Nicolae Valerică este director general al Poliției Locale Pitești, conform site-ului instituției, iar fiica sa este chirurg la spitalul din Coșești.

Avocata edilului, Ingrid Alexandrescu, susține că Georgescu și Valerică se cunosc de trei decenii și sunt ”prieteni”.

Citește și: Avocatul Alinei, tânăra ucisă de prietena ei în Mangalia, dezvăluie un detaliu uluitor din anchetă. Ce secret ascundeau cele două

„Practic, domnul primar este acuzat că ar fi solicitat suma de 30.000 de euro pentru a favoriza angajarea ca medic a denunţătorului, lucru pe care, în mod evident, domnul primar îl neagă şi cu siguranţă nu cred că s-a întâmplat aşa, (...) iar astăzi l-a chemat să restituie suma de 10.000 de euro domnului denunţător, pe care o luase cu titlu de împrumut în toamna anului trecut.

Domnul denunţător a ştiut de ce îl cheamă şi s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Domnul primar a fost foarte deschis, a dat declaraţii, a spus că nu este adevărat, se consideră nevinovat şi că nu se aştepta la o astfel de întâmplare”, a declarat avocata primarului, Ingrid Alexandrescu.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Au avut loc patru cutremure în România. Ce magnitudine au avut seismele și unde s-au resimțit cel mai puternic... Ce înseamnă SPCEP, SPCJEP sau SPCLEP din buletin. Diferenţa dintre cele trei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x