Antena Căutare

S-a terminat! Ce pățesc șoferii care parchează fără drept pe locurile rezervate persoanelor cu handicap

Informația momentului pentru șoferii din România! Poliția Română tocmai a anunțat, prin intermediul unui mesaj oficial, că anumite amenzi vor crește considerabil începând cu sâmbătă, 25 iulie 2020.

Galerie
Ce se întâmplă dacă parchezi fără drept pe un loc destinat persoanelor cu handicap

Amenzile pentru cei care parchează fără drept pe locurile rezervate persoanelor cu handicap cresc considerabil începând de sâmbătă, 25 iulie 2020.

AMENZI MĂRITE PENTRU ȘOFERII CARE NU RESPECTĂ REGULA

Iată mai jos anunțul făcut recent de către Poliția Română, prin care șoferii sunt avertizați cu privire la recentele modificări:

citește și: Amendă record la o nuntă din România: 125.000 de lei! A participat și Nicolae Guță

Articolul continuă după reclamă

”Conform Legii nr. 145 din 22 iulie 2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate şi semnalizate prin semn internaţional pentru persoane cu handicap se sancţionează cu amendă de la 2.000 de lei la 10.000 de lei şi ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv”, a transmis Poliţia Română.

S-a terminat! Ce pățesc șoferii care parchează fără drept pe locurile rezervate persoanelor cu handicap

Cresc amenzile pentru o greșeală făcută frecvent de șoferi

Amenzile pentru șoferi au crescut considerabil

Până acum, sancţiunea includea amenda între 1.000 şi 2.000 de lei şi ridicarea mijlocului de transport parcat necorespunzător.

Constatarea contravenţiei şi aplicarea amenzii contravenţionale se fac de către agenţii de circulaţie sau de către personalul de control cu atribuţii în acest sens, arată news.ro.

citește și: A născut în parcarea maternității! Momentul a fost filmat! Atenție, imagini ce vă pot afecta emoțional! VIDEO

Legea nr. 145 din 2020 a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 648 din 22 iulie 2020 şi intră în vigoare din 25 iulie.

CE ZICE LEGEA DESPRE LOCURILE DE PARCARE PENTRU PERSOANELE CU HANDICAP

În spațiile de parcare de pe lângă clădirile de utilitate publică, precum și în cele organizate vor fi adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional cel puțin 4% din numărul total al locurilor de parcare, dar nu mai puțin de două locuri, pentru parcarea gratuită a mijloacelor de transport pentru persoane cu handicap.

Persoanele cu handicap sau reprezentanții legali ai acestora, la cerere, pot beneficia de un card-legitimație pentru locurile gratuite de parcare. Autovehiculul care transportă o persoană cu handicap posesoare de card-legitimație beneficiază de parcare gratuită.

În spațiile de parcare ale domeniului public și cât mai aproape de domiciliu administratorul acestora repartizează locuri de parcare gratuită persoanelor cu handicap care au solicitat și au nevoie de astfel de parcare.

Reguli greu de pus în practică în școli, din toamnă! 1,5 metri între elevi, în pauză, imposibil de respectat!... „E un vârf prea abrupt”. Un cercetător român anunță când scăpăm de coronavirus: „O să vedeți ce se va întâmpla într-o lu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 noiembrie 2024. Mihai Găinușă și Oana Paraschiv luptă pentru visul lui Tudor de a ajunge un mare pianist
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 noiembrie 2024. Mihai Găinușă și Oana Paraschiv luptă pentru visul lui Tudor de a ajunge un mare pianist Vineri, 22.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x