Live acumObservator 19
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Și-a izbit copilul de pereți și a fost la un pas să își omoare în bătaie iubita. Totul a fost filmat! A fost lăsat liber zile întregi: „Îmi e frică! Nu ține cont de nimic”„

Bătăuşul care era să-şi omoare soţia şi care şi-a izbit copilul de pereţi în urmă cu aproape cinci zile, abia acum a fost arestat. Justitia si-a facut simtita puterea doar dupa imaginile şi întreaga poveste au fost facute făcute publice, duminica seara, la Observator.

14 august. Într-o casă din Ilfov se dezlănţuie Iadul. Un bărbat îşi loveşte fără milă fosta iubită, cu pumnii şi picioarele. Ca şi cum nu ar fi fost de-ajuns, bărbatul îşi ia în braţe fiul de doi ani şi-l izbeşte de perete.

„L-a trântit de perete, iar cel mic a căzut jos. Mătuşa mea a venit şi l-a luat de jos că era între picioarele lui, să nu-l calce, şi el a continuat să ne lovească şi pe mine şi pe mama mea cu pumnii şi cu picioarele”, povestește femeia.

În cele din urmă, bărbatul pleacă din casă şi este prins de poliţişti câteva ore mai târziu. Este însă eliberat la scurt timp, deşi încălcase ordinul de protecţie pe care femeia îl obţinuse în urmă cu cinci luni, când a încheiat relaţia.

Nici procurorii nu au cerut mandat de arestare, pe motiv că ar fi intrat în casă cu acordul fostei iubite. Femeia cedase rugăminţilor acestuia de a-şi vizita fiul.

„Am apeluri la 112, la Poliţie la Buftea, la Poliţie la Otopeni, şi toţi spunându-mi acelaşi lucru, că n-au ce să facă, că avem aceleaşi drepturi până nu se dă o hotărâre judecătorească”, continuă femeia.

Primele măsuri împotriva bărbatului, abia după publicarea imaginilor

Nici imaginile extrem de brutale suprinse de camera video din apartament, nici martorii, nici vânătăile femeii nu l-au impresionat pe procuror.

Abia la două zile după ce imaginile au fost difuzate la Observator în exclusivitate, oamenii legii au decis că totuşi bărbatul poate fi considerat pericol public.

Agresorul a fost reţinut aseară pentru 24 de ore şi astăzi a primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. A fost nevoie de cinci zile, timp în care se putea întâmpla orice.

Este drama multor victime ale violenţei domestice care spun că, deseori, poliţiştii intervin când deja e prea târziu. La fiecare 30 de secunde, o femeie din România e bătută. Anul trecut, 51 de femei au fost ucise de partenerii lor.

Recomandari