Antena Căutare

Ce se întâmplă dacă vezi spumă pe plante, în grădina ta. De ce nu trebuie să o atingi

Pasionații de grădinărit trebuie să țină cont de următorul avertisment, în cazul în care observă că pe plantele lor se află un fel de spumă albă. Ce presupune acest lucru și de ce nu este bine să o atingi.

spuma pe plante Galerie
Ce se întâmplă dacă vezi spumă pe plante, în grădina ta. De ce nu trebuie să o atingi | Shutterstock

Oamenii de știință au emis un avertisment cu privire la o substanță, care are o textură spumoasă, și care apare pe plante în această vară. Iată de ce nu este bine să o atingi!

Citește și: Grevă japoneză în rândul angajaților din sistemul sanitar și asistență socială. Care este motivul

Ce se întâmplă dacă vezi spumă pe plante, în grădina ta. De ce nu trebuie să o atingi

În timp ce vremea mai caldă înseamnă, pentru mulți dintre noi, că încep să petreacă mai mult timp afară, acelor persoane cărora le place să grădinărească li se recomandă să fie atente la spuma de pe frunziș, pe care trebuie să o evite cu orice preț, avertizează oamenii de știință, scrie DailyMail.

Micile excreții cu textură de spumă sunt produse de o anumită insectă, numită cicada scuipatul cucului (Philaenus spumarius). Pe măsură ce insecta suge seva de la o plantă pentru nutriție, se acoperă cu o plasă de spumă pentru protecție, care este adesea lăsată, în urmă, pe plante și pe iarbă.

Cu toate acestea, oamenii de știință și-au exprimat anterior îngrijorarea conform căreia insectele ar putea fi purtătoare de bacteria Xyella festidiosa, responsabilă de producerea unei boli care afectează plantele, pomii fructiferi, vița de vie.

După eclozarea ouălor, nimfele sunt cele care secretă spuma de pe plante, scrie Horticultorul.ro. Conform sursei citate anterior, frunzele atacate se deformează, iar frcutele rămân mici și nedezvoltate. La atacurile masive, plantele se ofilesc sau nu se mai dezvoltă.

Orice plantă care poartă Xyella trebuie distrusă, precum și toate celelalte plante pe o rază de 100 m.

Citește și: Mai multe analize medicale gratuite pentru români. Când se vor deconta și ce includ

O carantină a plantelor de 5 km va fi, de asemenea, respectată timp de cinci ani după aceea, pentru a se asigura că nu a existat nicio răspândire.

Insecta este de obicei activă de la sfârșitul lunii mai până la sfârșitul lunii iunie, ceea ce înseamnă că este sezonul lor de vârf.

În general, insectele nu dăunează oamenilor. Dar, din cauza riscului potențial de răspândire a bolii plantei, grădinarii sunt încurajați să țină cont de acest lucru.

Ce trebuie să faci este să monitorizezi evoluția plantelor și să aplici tratamente cu insecticide doar la atacurile masive, mai scrie Horticultorul.ro.

Grevă japoneză în rândul angajaților din sistemul sanitar și asistență socială. Care este motivul... Rezultate Loto 8 iunie 2023. Numerele câștigătoare de joi la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x