Antena Căutare

Ce subiecte au picat la simulare Limba Română la Evaluarea Națională, clasa a VIII-a. Ce au avut de rezolvat elevii

Subiecte Română Evaluare Națională 2024. Elevii de clasa a VIII-a au susţinut, luni, proba la Limba română din cadrul simulării Evaluării naţionale, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vezi ce subiecte au avut de rezolvat elevii.

elev care da simulare la romana Galerie
Simulare Limba Română la Evaluarea Națională, clasa a VIII-a. | shutterstock.com

Probele au început la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, au fost distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli a fost permis până la ora 8:30, iar timpul destinat elaborării unei lucrări scrise a fost de două ore.

Marţi, aceştia vor susţine proba la Matematică, iar elevii din partea minorităţilor naţionale vor participa, miercuri, la proba de Limba şi literatura maternă. Rezultatele vor fi comunicate pe 23 februarie.

Citește și: Scad bursele de merit în ianuarie 2024. Ce sume vor primi elevii cu note mari

Ce subiecte au picat la Limba Română la Evaluarea Națională 2024, clasa a VIII-a

Elevii de clasa a VIII-a au primit două texte la prima vedere la simularea probei de Limba și literatura română de la Evaluarea Națională 2024, potrivit subiectelor consultate de Edupedu.ro.

Primul text este un fragment din romanul „În umbra ei” de Simona Antonescu, iar al doilea este din articolul profesorului Liviu Papadima „Pisica mea în sala de lectură”, publicat în Dilema veche în 2017. Baremul de notare va fi anunțat de Ministerul Educației la ora 15:00 și Edupedu.ro va publica documentul în acel moment, notează aceeași sursă.

Citește și: Categoria de elevi care mai primește o zi liberă în octombrie, chiar înainte de vacanță. Cine sunt cei care nu vor merge la școală

Citește și: Întrebarea de școală generală la care un adult nu reușește să răspundă în 20 de secunde. Care e răspunsul corect

Notele la simulare nu se trec în catalog. Când se afișează rezultatele și unde

Simularea are ca scop familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen real, dar şi optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale.

Comunicarea rezultatelor se va face anonimizat, utilizându-se codurile individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor.

Rezultatele obţinute la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare în perspectiva examenelor din vara acestui an, potrivit Agerpres.

Notele la simulare nu se contestă şi nu se trec în catalog. Totuşi, în situaţiile excepţionale în care se doreşte consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesaţi.

Citește și: Ce se întâmplă cu structura anului școlar 2024-2025. Elevii s-ar putea reîntâlni pe băncile școlii cu mult înainte

Cutremur puternic în România! Ce magnitudine a avut seisemul care a zguduit țara în ziua de duminică... Cele mai frumoase cadouri de oferit de Valentine's Day în 2024. Ce să-i dăruiești persoanei iubite pentru a-i arată că o...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x