Antena Căutare

Cea mai frumoasa poveste despre o MAMA: a murit pentru a da viata!

Barbara Castro Garcia, o tanara jurnalista din Spania, a refuzat tratamentul contra cancerului pentru ca fiica sa sa se nasca fara probleme. A murit la sase luni de la cea mai fericita zi din viata ei!

Aveau 11 ani impreuna cand a cerut-o. Simplu, fara prea multe brizbrizuri: "Vrei sa fii sotia mea?" Se casatoreau in 2009. Barbara Castro Garcia si sotul, Ignacio Cabezas. Isi doreau un copil. Mult de tot! "Imi aduc aminte cand mi-a spus ca e gravida. Eram intr-o cofetarie iar surasul acela al ei nu-l voi putea uita niciodata!", spune, printre lacrimi, Ignacio.

Pe 15 iulie 2011, la un control, au anuntat-o. "Ai cancer. Tumoare cancerigena la limba". Avea niste dureri de ceva vreme, fusese la un dentist, acest o trimisese la un secialist maxilofacial. "Trebuie sa incepem, imediat, tratamentul!" Ce tratament? Nici nu a vrut sa auda. Era in patru luni, bebica avea de suferit. "Nu facem nimic, mergem inainte!" "Da, dar vei avea niste dureri groaznice", au avertizat-o medicii. "Da, dar voi fi mama!". Toti au ramas de "boca abierta", cum spun ibericii.

N-a vrut sa nasca inainte de termen

"Groaznic" e un termen usor pentru a defini durerile prin care a trecut. Un om normal nu le-ar fi suportat. Au rugat-o sa faca cezariana mai repede, inainte de termen, sa nu se mai chinuie."Fiica noastra se va naste asa cum si cand vrea Dumnezeu, nicio secunda inainte", avea sa spuna. In noiembrie 2011, a venit pe lume Barbara. Ca si mama. La operatie a asistat si chirurgul maxilofacial, dar fara a interveni. Medicul care a adus pe lume minunea, un tip harsiit in astfel de situatii, ce batuse la fundulet vreo 20-30 de gradinite in toata cariera sa, vazandu-i durerile, a spus doar atat: "Nu stiu cum ai ajuns pana aici!" Apoi i-a pus puful de 3 kilograme in brate.

A dus-o acasa, a pus-o in patutul deja facut, apoi a dat telefon. "Gata, sunt pregatita pentru operatie!" Era, insa, prea tarziu. I-au taiat toata limba si o parte din mandibula. Din acel moment nu a mai putut bea nici macar o picatura de apa. Primea mancarea printr-o sonda, direct in stomac. Sase luni si-a leganat copilul. S-a stins pe 4 iulie 2012.

Povestea n-ar nimic violent, nimic inedit, nimic sexy. O gravida n-a vrut sa puna in pericol viata copilului, acceptand sa o puna pe a sa. Ca ea sunt multe. Cecilia Perrin de Buide, din Argentina. Chiara Corbella, o tanara din Roma, care a preferat sa-l nasca pe Francisco sanatos decat sa treca la chimioterapie. Probabil - si nu probabil, sigur - exista astfel de povesti si in Romania.

Pentru toate acestea, duminica, in drum spre piata, treceti pe la biserica si aprindeti o lumnare. Barbara, Cecilia, Chiara, Ioana, Maria sau Gabriela nu si-ar fi dorit mai mult!

Moarte suspecta la Braila: Un adolescent s-a aruncat de la etajul 6... Caz SOCANT la Constanta! I-a cerut 1400 de lei ca sa sa nu-i rapeasca copilul!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x