Măștile de protecție, obligatorii într-un nou județ, de astăzi! Autoritățile locale, alarmate de numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus

Alarmate de numărul mare de persoane infectate cu nou coronavirus, autoritățile dintr-un alt județ al României au anunțat că purtarea măștii de protecție în public devine obligatorie, de miercuri, 14 aprilie.

Decizia a fost luată marţi seara de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în urma unei recomandări venite din partea Direcţiei de Sănătate Publică.

„Obligativitatea va rămâne în vigoare pe toată perioada stării de urgenţă, iar cetăţenii trebuie să ştie că îşi pot acoperi gura şi nasul atât cu măşti simple sau chirurgicale, dar şi cu eşarfe, fulare sau alte articole vestimentare”, se arată în comunicat.

Astfel, cei care vor ieși pe stradă, vor fi obligați să își acopere nasul și gura cu o mască. Cei care nu au măști de protecție își pot acoperi nasul și gura cu un fular sau o eșarfă.

Decizia a fost luată în contextul în care în județul Constanța există un număr mare de persoane confirmate cu COVID-19. În acest moment, vorbim despre 153 de cazuri confirmate cu noul coronavirus, în timp ce în cele două centre de carantinare, din Mamaia și din Techirghiol, se află 777 de persoane în carantină.

Sursa: Antena 3

Parteneri
Diferența dintre un hotel și un motel. Tot ce trebuie să știi înainte să-ți faci o rezervare
Fie că îți dorești să stai la un hotel din centrul orașului sau la un resort plin de facilități, este foarte important să alegi cea mai bună opțiune pentru a avea parte de o vacanță de neuitat. Multe persoane încă nu știu diferența reală dintre un hotel și un motel.
Catine.ro
Ultimele știri