Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Tinerii, ”vinovați” de răspândirea coronavirusului în România. Medicul Adrian Marinescu, avertisment: ”Ei circulă mult și nu respectă măsurile de prevenție!”

Numărul infecțiilor cu noul coronavirus continuă să crească de la o zi la alta în România, iar medicul infecționist Adrian Marinescu de la Institutul Național de Boli Infecțioase ”Matei Balș” susține că tinerii sunt extrem de periculoși, deoarece ei răspândesc cu ușurință coronavirusul. 

Tinerii, ”vinovați” de răspândirea coronavirusului în România. Medicul Adrian Marinescu, avertisment: ”Ei circulă mult și nu respectă măsurile de prevenție!”

Astfel, în cadrul unui interviu, el a explicat că e normal să avem numeroși tineri infectați cu noul coronavirus, întrucât ei se plimbă cel mai mult.

E logic să fie mai mulți tineri infectați pentru că ei practic circulă mult la nivelul României, merg în diverse zone, mare, munte, vin în contact. Din păcate, uneori nu respectă aceste reguli de prevenție, dar când să ne punem întrebarea câți dintre ei fac aceste forme severe, răspunsul este că în continuare cei mai mulți dintre ei au forme ușoare sau cel mult forme medii”, a spus medicul.

De ce nu respectă românii măsurile care îi pot feri de îmbolnăvire? Explicația unui specialist în comunicare: "Este vorba de educație"

Pe de altă parte, Adrian Marinescu atrage atenția că sunt destule cazuri în care tinerii dezvoltă forme grave de Covid-19.

„Sunt acei tineri care erau aparent sănătoși dar care de fapt au probleme de sănătate, asta se întâmplă în România, în Statele Unite. E un tipar, tânărul supraponderal, chiar obez, care probabil are un diabet zaharat nedescoperit, are boli cardiovasculare având un sindrom metabolic. Plecând de la acest stil de viață nesănătos, dezvoltă complicații respiratorii și aflăm pe parcursul internării, vorbim de un diabet zaharat despre care nu știam”, a precizat medicul infecționist.

Numărul îmbolnăvirilor cauzate de coronavirus a crescut în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore au fost confirmate 388 de cazuri noi de coronavirus, din 10.424 de teste efectuate. Bilanțul total al infecțiilor ajunge la 26.970. Conform datelor comunicate de Grupul de Comunicare Strategică, în acest moment în România mai sunt 5.178 de cazuri active. 20.141 de persoane infectate s-au vindecat, în timp ce 1.651 au murit. În ultimele 24 de ore au murit 17 bolnavi.

Până astăzi, 30 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 26.970 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 20.141 au fost externate, dintre care 19.050 pacienți vindecați și 1.091 pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Toate calculele, date peste cap! Când ar fi apărut, de fapt, COVID-19 în România?! Ce crede minstrul Sănătății despre noua ipoteză

Până astăzi, 1.651 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 29.06.2020 (10:00) – 30.06.2020 (10:00) au fost înregistrate 17 decese (12 bărbați și 5 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bistrița-Năsăud, Cluj, Harghita, București, Neamț, Prahova, Suceava, Teleorman și Vrancea.

Dintre acestea, 1 deces a fost întregistrat la categoria de vârstă 50-59 ani, 4 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 9 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 3 decese la persoane de peste 80 de ani.

16 dintre decese sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități. Pentru 1 deces nu au fost raportate comorbidități.

Coronavirus România 30 iunie 2020. Live Update. O nouă explozie a numărului de infectări! Aproape 400 de cazuri noi de COVID-19, descoperite în ultimele 24 de ore

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 388 noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 205 pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 890 de persoane. Alte 61.840 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 710.112 de teste.

Recomandari