Antena Căutare

Cluj: Podul de fier s-a daramat, a venit armata si l-a luat

Dupa o zi de munca, zeci de clujeni s-au trezit ca nu au cum sa ajunga acasa. Podul care facea legatura intre drumul principal si campul pe care se afla locuintele lor a disparut in cateva ore. Structura metalica apartine armatei si a fost montata in urma cu doi ani, provizoriu, dupa ce vechiul pod a fost luat de ape. Primaria trebuia sa construiasca altul in sase luni, dar nu a facut-o, iar acum armata a venit si si-a luat podul inapoi.

“Este o mare prostie ce se intampla, sa vii acasa si sa nu ai pe unde trece. Imi este foame de crap aici”, spune un localnic.

Ca el mai sunt zeci de oameni si copiii lor. Au crezut ca viseaza cand si-au dat seama ca podul pe care trebuiau sa-l traverseze ca sa ajunga acasa a disparut.

Cartierul Cluj 2 este despartit de drumul principal din comuna Chinteni de o rapa adanca de cinci metri. Pentru a ajunge de pe o parte pe alta, oamenii au nevoie de un pod. Inundatiile din 2010 au luat podul vechi, asa ca armata a adus atunci unul provizoriu din metal care trebuia sa ramana acolo doar sase luni. A stat pe locpana ieri.

“In jurul orei 11:00 am fost anuntata ca s-a dezmembrat deja jumatate de pod. Am venit si i-am rugat frumos sa se potoleasca o ora pana cand reusim sa luam legatura cu domnul ministru”, precizeaza primarul localitatii, Lucia Suciu.

Angajatii armatei aveau ordine stricte sa demonteze podul. “Este un pod militar de tip metalic. Iesise din garantie si prezenta un pericol real si iminent pentru oricine s-ar fi incumetat sa-l traverseze”, sustine purtatorul de cuvant al MApN, Constantin Spinu.

Autoritatile s-au vazut nevoite sa gaseasca rapid o noua solutie, asa ca Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta le-a instalat oamenilor doua scari, sa poata cobori in rapa si sa urce inapoi pe partea cealalta.

Reprezentantii armatei spun ca localnicii nu vor fi nevoiti sa faca asta prea mult timp. Vor aduce inapoi podul metalic dupa ce-l vor verifica si repara.

Pedepse mai mari pentru cei vinovati de evaziune fiscala: acestia risca pana la cinci ani de inchisoare... Un service auto din Constanta a fost distrus de flacari...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x