Antena Căutare

Risc terorist: "COD ALBASTRU" pe aeroporturile din Romania!

In urma atentatului anti-israelian sangeros de la Burgas, in urma caruia opt persoane si-au pierdut viata si peste 30 au fost ranite, Ministerul roman al Transporturilor a anuntat istaurarea unui "COD ROSU" de alerta pe toate aeroporturile din tara. Masura se refera la procedurile de securitate si control, atat a pasagerilor, cat si a bagajelor. Ulterior, CSAT a anuntat "COD ALBASTRU" de alerta, in conditiile in care nu exista niciun fel de indicii referitoare la pregatirea unor atentate care ar putea viza Romania.

UPDATE 22.30: Directorul Serviciului Roman de Informatii a informat membrii Consiliului Suprem de Aparare a Tarii ca, pana in prezent, nu exista niciun fel de indicii referitoare la pregatirea unor atentate similare in Romania. Astfel, CSAT a decis mentinerea CODULUI ALBASTRU de alerta terorista si continuarea masurilor operative. In cazul unor evolutii care vor viza tara noastra explicit, se poate propune modificarea nivelului de alerta.

Nivelul de alerta albastru precaut, al doilea din cele cinci, indica, potrivit site-ului SRI, faptul ca "informatiile disponibile si evenimentele recente estimeaza existenta unui risc scazut de producere a unui atentat terorist.

"Da, este cod rosu pe toate aeroporturile din Romania. Imediat, aseara, dupa ce s-a intamplat evenimentul s-a luat aceasta masura, deci atentia este sporita. Sunt masurile maxime de siguranta luate si este normal, in cazuri de urgenta asa se procedeaza", a afirmat Ovidiu Silaghi.

"Atentia este sporita si s-au luat masuri de maxima siguranta. Asa este normal. La fel si in gari, pentru ca apartin de ministerul nostru", a precizat ministrul Transporturilor.

Concluzie: Accidentul de tramvai din Rahova, generat de o eroare umana... Brasov: O femeie a murit, dupa ce o bucata de tencuiala i-a cazut in cap...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x