Antena Căutare

CODUL ROŞU de inundaţii a fost PRELUNGIT. Bilanţ negru: patru morţi şi mai tot mai mulți dispăruţi

UPDATE: Codul roşu a fost prelungit până marți. Avertizarea este valabilă de luni, de la ora 15:00

antena3.ro

UPDATE: Codul roşu a fost prelungit până marți. Avertizarea este valabilă de luni, de la ora 15:00

UPDATE: Administraţia Naţională "Apele Române" (ANAR) informează că, luni dimineaţă, se înregistrează un vârf maxim de viitură pe râul Vedea, la confluenţă cu râul Teleorman, viitură care se va menţine pe tot parcursul zilei, iar 14 comune din judeţul Teleorman sunt sub avertizare de cod roşu de inundaţii.

Codul roşu rămâne în vigoare până în această seară, la ora 18. Sunt vizate parâul Câinelui şi râurile Teleorman şi Vedea, unde ar putea apărea probleme mari în cel puţin şase comune.

Ploile s-au oprit, însă pericolul nu a trecut. Trei zone din judeţele Teleorman, Prahova şi Ialomiţa sunt în continuare sub avertizare cod roşu de inundaţii.

Sute de oameni au fost izolaţi de ape şi evacuaţi de salvatori din casele invadate de puhoaie. Pentru ei, coşmarul a luat locul sărbătorilor.

Când se trag clopotele, fie se apropie o urgie, fie o sărbătoare. Cel mai greu e când cele două se împletesc. Patru judeţe sunt în cod roşu de inundaţii până mâine. Teleorman, Olt, Prahova şi Ialomiţa. E alertă maximă. Disperare fără margini. O femeie se ţine de gard ca să se întoarcă acasă.

Autorităţile din Prahova au făcut noapte albă în calea şuvoaielor care ar fi putut inunda zeci de gospodării. În localităţile Gherghiţa şi Rafov, localnicii n-au închis un ochi. Chiar dacă apele s-au mai retras, pericolul n-a trecut.

Zeci de oameni au fost evacuaţi în judeţul Teleorman, ca să se evite o tragedie. Un bătrân cu pantalonii suflecaţi se plimbă prin râul care a acoperit strada. Ridică mâinile ca şi cum s-ar resemna. Dar nu s-a dat nici bătut, nici dus de acasă.

În casele din Ciolăneşti, totul pluteşte. Haine, bucăţi de parchet abia pus. Unul din cei năpăstuiţi şi-a suspendat patul pe câteva lăzi. Şi animalele au avut nevoie de ajutor. În tot judeţul Teleorman, apele au acaparat sute de gospodării.

Nici salvatorii de profesie nu au avut timp de sărbătorit. Şase sute de jandarmi, pompieri şi poliţişti au avut o misiune grea. Lupta cu natura. Militari camufaţi au pus mâna pe saci şi au început întărirea barajului de la Adâncata. Ialomiţa e sub cod roşu.

Ca să pună o piedică în calea apelor, zece mii de saci au fost umpluţi cu nisip şi răspândiţi pe o distanţă de trei kilometri. În continuare pot apărea probleme deosebite pe râurile mici, necadastrate, în toate judeţele aflate sub avertizare, precum şi din fenomenul de băltire, din cauza precipitaţiilor abundente, cu caracter local.

Vezi VIDEO pe observator.tv!

Băncile VOR INRA ÎN FALIMENT! O ASTFEL de casă costă doar 9000 de dolari!... ROMÂNIA. Sute de turişti au petrecut a doua zi de Paște într-un peisaj feeric...
Cele mai populare nume de copii din Europa. Ce alegeri au făcut părinții pentru micuții lor
Specialiștii au stabilit care sunt cele mai populare nume de copii din Europa. Alegerea numelui...
Horoscopul zilei de 26 martie 2023. Scorpionii pierd bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 26 martie 202 vine cu multe vești bune pentru nativii din zodiac. Aceștia...
Parteneri
Bob italian, tunsoarea îndrăgită de femei. Ce recomandări fac specialiștii în beauty
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x