Antena Căutare

CODUL ROŞU de inundaţii a fost PRELUNGIT. Bilanţ negru: patru morţi şi mai tot mai mulți dispăruţi

UPDATE: Codul roşu a fost prelungit până marți. Avertizarea este valabilă de luni, de la ora 15:00

antena3.ro

UPDATE: Codul roşu a fost prelungit până marți. Avertizarea este valabilă de luni, de la ora 15:00

UPDATE: Administraţia Naţională "Apele Române" (ANAR) informează că, luni dimineaţă, se înregistrează un vârf maxim de viitură pe râul Vedea, la confluenţă cu râul Teleorman, viitură care se va menţine pe tot parcursul zilei, iar 14 comune din judeţul Teleorman sunt sub avertizare de cod roşu de inundaţii.

Codul roşu rămâne în vigoare până în această seară, la ora 18. Sunt vizate parâul Câinelui şi râurile Teleorman şi Vedea, unde ar putea apărea probleme mari în cel puţin şase comune.

Ploile s-au oprit, însă pericolul nu a trecut. Trei zone din judeţele Teleorman, Prahova şi Ialomiţa sunt în continuare sub avertizare cod roşu de inundaţii.

Sute de oameni au fost izolaţi de ape şi evacuaţi de salvatori din casele invadate de puhoaie. Pentru ei, coşmarul a luat locul sărbătorilor.

Când se trag clopotele, fie se apropie o urgie, fie o sărbătoare. Cel mai greu e când cele două se împletesc. Patru judeţe sunt în cod roşu de inundaţii până mâine. Teleorman, Olt, Prahova şi Ialomiţa. E alertă maximă. Disperare fără margini. O femeie se ţine de gard ca să se întoarcă acasă.

Autorităţile din Prahova au făcut noapte albă în calea şuvoaielor care ar fi putut inunda zeci de gospodării. În localităţile Gherghiţa şi Rafov, localnicii n-au închis un ochi. Chiar dacă apele s-au mai retras, pericolul n-a trecut.

Zeci de oameni au fost evacuaţi în judeţul Teleorman, ca să se evite o tragedie. Un bătrân cu pantalonii suflecaţi se plimbă prin râul care a acoperit strada. Ridică mâinile ca şi cum s-ar resemna. Dar nu s-a dat nici bătut, nici dus de acasă.

În casele din Ciolăneşti, totul pluteşte. Haine, bucăţi de parchet abia pus. Unul din cei năpăstuiţi şi-a suspendat patul pe câteva lăzi. Şi animalele au avut nevoie de ajutor. În tot judeţul Teleorman, apele au acaparat sute de gospodării.

Nici salvatorii de profesie nu au avut timp de sărbătorit. Şase sute de jandarmi, pompieri şi poliţişti au avut o misiune grea. Lupta cu natura. Militari camufaţi au pus mâna pe saci şi au început întărirea barajului de la Adâncata. Ialomiţa e sub cod roşu.

Ca să pună o piedică în calea apelor, zece mii de saci au fost umpluţi cu nisip şi răspândiţi pe o distanţă de trei kilometri. În continuare pot apărea probleme deosebite pe râurile mici, necadastrate, în toate judeţele aflate sub avertizare, precum şi din fenomenul de băltire, din cauza precipitaţiilor abundente, cu caracter local.

Vezi VIDEO pe observator.tv!

Băncile VOR INRA ÎN FALIMENT! O ASTFEL de casă costă doar 9000 de dolari!... ROMÂNIA. Sute de turişti au petrecut a doua zi de Paște într-un peisaj feeric...
Culoarea spirituală, divină și vindecătoare pentru fiecare zodie. Ce spun specialiștii
Dacă vrei să afli care este culoarea spirituală, divină și vindecătoare pentru fiecare...
Horoscopul zilei de 3 iunie 2023. Gemenii au așteptări de la viitorul lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 3 iunie 2023 spune că nativii din zodia Gemenilor au așteptări mari de la...
Parteneri
Motivul pentru care credem în horoscop. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x