Antena Căutare

Colegiul National Sfantul Sava din Bucuresti, cel mai "tare" din Romania

Conform ierarhiei alcatuite de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS) dupa ultima medie de admitere, pe primul loc se afla Colegiul National Sf. Sava din Capitala, care, la specializarea Matematica-Informatica, a avut ultima medie 9,93. Pe locul 2 se afla Colegiul National Mircea cel Batran din Constanta, unde, tot la Matematica-Informatica, ultima medie de repartizare a fost 9,92.

Pe locurile urmatoare s-au clasat Colegiul Fratii Buzesti din Craiova (9,91), Colegiul "Vasile Alecsandri" Galati (9,91), Colegiul National Emil Racovita din Cluj (9,77), Colegiul Gh. M. Murgoci Braila (9,76), Liceul Teoretic Ovidius din Constanta (9,76) si Colegiul Petru Rares Suceava (9,74).

Rezultatele primei etape de repartizare computerizata in licee au fost afisate, vineri, pe site-ul admitere.edu.ro. Repartizarea s-a facut in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere si in functie de optiunile din fisa de inscriere. Media de admitere este media artimetica dintre media generala a anilor de gimnaziu si media de la examenul de evaluare nationala.

A doua repartizare computerizata va avea loc in 23 iulie. La aceasta etapa vor fi distribuiti candidatii care nu au participat la prima repartizare, cei ramasi nerepartizati dupa prima etapa a admiterii, candidatii care au fost respinsi la liceele/clasele care organizeaza probe de aptitudini, precum si care au sustinut probe de verificare a cunostintelor de limba moderna sau de limba materna.

In intervalul 27-30 iulie, comisiile judetene de admitere rezolva situatiile speciale ivite dupa cele doua etape de repartizare computerizata.Iar in zilele de 6 si 7 septembrie va avea loc repartizarea absolventilor clasei a VIII-a care nu au participat la nicio repartizare sau nu au fost repartizati in etapele anterioare, care nu s-au inscris in perioada prevazuta de metodologie sau care si-au incheiat situatia scolara ulterior etapelor anterioare.

Admitere la liceu: 177 de elevi au intrat cu 10 pe linie... SOCANT! Constanta: Tanara spulberata pe trecerea de pietoni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x