Antena Căutare

Concluzie: Accidentul de tramvai din Rahova, generat de o eroare umana

Din primele date facute publice de catre Regia de Transport Bucuresti (RATB), in accidentul de tramvai de miercuri, din zona Rahova, a fost vorba despre o eroare umana.

Directorul Directiei de Transport, Ion Dedu, a declarat ca "a fost o eroare umana a ambilor vatmani. Din primele cercetari, s-a dovedit ca mecanismul si automatizarea macazului nu prezentau nici un fel de disfunctionalitati. Mai mult decat atat, aceste sisteme au prevazute sisteme de siguranta suplimentare, care nu permit manevrarea acestuia in momentul in care vagonul se afla pe linie. Primul vatman este probabil sa nu fi actionat senzorul de macaz dintr-un motiv anume, trebuia sa verifice daca pe semaforul de macaz era aprins simbolul care indica blocarea macazului, acesta nu a verificat, motiv pentru care a intrat pe macaz. "

"Cel de-al doilea vatman trebuia sa opreasca inainte sa intre pe macaz, si sa nu actioneze macazul cu vagonul din fata (...) In urma anchetei se va stabili cine va plati daunele, iar importiva celor doi vatmani se vor lua masurile necesare protrivit regulamentului de ordine interioara", a anuntat RATB.

Brandusa Raeceanu (RATB) a declarat ca "ancheta este inca in curs de derulare, cele doua tramvaie implicate in accident fiind sigilate in depou, iar procuratura nu si-a dat inca acceptul pentru descarcarea datelor din computerul de bord".

CANICULA! Weekend cu temperaturi de pana la 39 de grade Celsius... Risc terorist: "COD ALBASTRU" pe aeroporturile din Romania!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x