Antena Căutare

UE pune condiții pentru ieșirea din case! Ce trebuie să îndeplinească România pentru ca măsurile să poată fi relaxate din 15 mai

Pentru ca măsurile să înceapă să fie relaxate, Comisia Europană vine cu o serie de condiții pe care fiecare țară trebuie să le îndeplinească, inclusiv România. E necesar ca numărul de cazuri de coronavirus să fie în descreștere, sistemul sanitar să poată fi capabil de a face față noii situații, dar și să existe capacitatea de testare.

Doctorul Gindrovel Dumitra, coordonatorul Grupului de Vaccinologie al Societății Naționale de Medicină a Familiei, a explicat, în exclusivitate la Antena 3, care sunt condițiile impuse de Comisia Europeană pentru a se permite relaxarea măsurilor, în contextul pandemiei de coronavirus.

Citește și: Klaus Iohannis a stat "de vorbă" cu roboțelul "Escu", asistent la spitalul modular Covid 19. Mașinăria i-a dat asigurări că "totul va fi bine"!

"Trebuie să spunem foarte clar că în acest moment există o foaie de parcurs pe care au elaborat-o specialiștii de la Comisia Europeană și care prevede cel puțin trei condiții pentru a putea să începem măsurile de relaxare.

Prima dintre acestea o reprezintă numărul de cazuri care trebuie să fie descrescător, adică să trecem pe o pantă descendentă", explică medicul Dumitra.

UE cere statelor din Europa ca sistemul sanitar să fie bine pus la punct

"A doua măsură se referă la capacitatea de spitalizare, dar nu numai. Adică trebuie să avem un număr de paturi disponibil pentru ca în cazul în care vor reapărea creșteri în numărul de îmbolnăviri, atunci spitalizarea să fie capabilă să facă acest lucru. Dar e vorba de așezarea sistemului sanitar astfel încât să poată face față noii situații.

Citește și: Ce se va întâmpla, după 15 mai? Vom fi testați, înainte de a intra la locul de muncă. Premierul Ludovic Orban, informații noi​

A treia măsură foarte importantă o reprezintă capacitatea de testare. Cel mai important lucru pe care trebuie să-l avem atunci când vom relaxa se va referi la a cunoaște exact care este circulația în teritoriu", a mai spus medicul Gindrovel Dumitra la Antena 3.

Nicu a murit de COVID-19, la Londra. Cu ultimele puteri, a trimis familiei, rămasă în România, PIN-urile cardurilor: „Nu... Un medic din Suceava s-a tratat singur de coronavirus, dar și pe alți 400 de pacienți: ”Virusul evoluează în oraș încă d...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x