Antena Căutare

Constanta: Sufera de autism dar e olimpic la patru materii!

Este primul in banca, primul la catalog, are nota 10 pe linie si este olimpic la patru materii. Cu alte cuvinte, un mic geniu. Este povestea unui elev de clasa a opta, din Constanta. Baiatul a reusit sa adune atatea diplome incat nu are unde sa le expuna. Totul, in ciuda faptului ca Radu sufera de autism.

Despre Radu Alexandrescu se poate vorbi la superlativ: el nu toceste materiile ci isi impune sa invete cat mai mult, prin metodele proprii. In acest fel a reusit sa ajunga olimpic la patru materii: chimie, fizica, biologie si engleza. Si tot asa a reusit sa adune zeci de diplome.

"Tot timpul cineva invata mai bine daca face el un lucru decat daca invata de la altcineva care a facut acel lucru", spune Radu.

"Are o mare usurinta in a invata. Mie mi se pare uneori superficial, dar rezultatele lui spun insa altceva", declara mama lui Radu.

Elevul sufera insa de autism si s-a integrat mai greu in colectivul de la scoala. Daca la inceput unii colegi l-au marginalizat, acum il apreciaza pentru ce a reusit sa obtina.

Gigi Becali, aproape de arestare?... Romania reala: Record la alcoolemie in Spitalul de Copii din Iasi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x