Antena Căutare

Consumi BRÂNZĂ TOPITĂ? Te otrăveşti singur! Iată ce ingrediente periculoase conţine

Brânza topită din comerţ ar trebui să fie ultima alegere dacă vrei să mănânci brânzeturi. Şi asta pentru că pe cât este de gustoasă, pe atât este de nesănătoasă

Brânza topită din comerţ ar trebui să fie ultima alegere dacă vrei să mănânci brânzeturi. Şi asta pentru că pe cât este de gustoasă, pe atât este de nesănătoasă

Este plină de E-uri, apă şi grăsime, aproximativ 40%. Potrivit prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, brânză topită se obţine prin încălzirea uneia sau mai multor varietăţi de brânzeturi, în oale de topire, cărora li se adăugă saruri de topire - polifosfati şi citraţi.

Sărurile de topire sunt difosfatii de calciu (E 450), polifosfatul calcic (E 452), fosfaţii de sodiu (E 339), citraţii potasici (E 332), citraţii sodici (E 331) şi citraţii de calciu (E 333). Practic, aceşti compuşi chimici au capacitatea de a dispersa proteinele din brânzeturi, distribuindu-le omogen, solubilizandu-le şi jucând rolul de emulgatori şi stabilizatori ai emulsiilor apa-grasime.

Citește mai departe!

Articolul continuă după reclamă
Nu scăpăm de NINSORI! Ultimele informări ale meteorologilor aduc vești rele... 8 și 9 martie, zile de mare însemnătate pentru români. Iată ce NU este bine să faci în această perioadă...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 9 decembrie 2024. Ruxandra a câștigat suma de 3500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 9 decembrie 2024. Ruxandra a câștigat suma de 3500 de lei Marti, 10.12.2024, 19:00
2025 de exceptie Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x