Antena Căutare

Coplata din sistemul sanitar se amana

Plata consultatiilor la medic se amana pentru moment. Tariful minim prevazut in proiectul de lege privind copplata in sistemul sanitar este de cinci lei, dar poate ajunge la cateva sute de lei, in functie de specializarea medicului.

Potrivit proiectului initiat de Ministerul Sanatatii, singurii scutiti de coplata ar fi copiii, gravidele si pensionarii. In rest, toti pacientii ar trebui sa plateasca pentru o zi de spitalizare intre 20 si 60 de lei, informeaza Antena 3.

Medicii cred ca prin introducerea sistemului de coplata nu toti bolnavii vor mai putea sa se trateze. Unii pacienti ar putea refuza sa se prezinte la medic din cauza sumelor care le vor fi cerute pentru serviciile medicale.

Asociatiile de medici sunt impotriva acestui proiect din cauza ca banii care se vor obtine de pacienti ar putea fi folositi de stat in alte scopuri decat pentru imbunatatirea sistemului sanitar.

Foto: Intact Images

Premiera: Peste 2.100 de locuri libere in clasele I si pregatitoare din Bucuresti, dupa cele 4 etape de inscriere... Comerciantii ignora legile si vand in continuare alcool si tutun minorilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x