Antena Căutare

Coronavirus în România. Apel de ultimă oră către populație: ”De Paște, românii să stea acasă sau să călătorească în țară!”

Noul tip de coronavirus face ravagii la nivel european și stârnește panică în România. Deși s-au înregistrat doar 15 cazuri, autoritățile iau măsuri drastice pentru a preveni răspândirea acestui virus. Ba mai mult, președintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, le recomandă românilor ca de Paște să rămână acasă sau să călătorească în țară pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Coronavirus în România. Apel de ultimă oră către populație: ”De Paște, românii să stea acasă sau să călătorească în țară!”
Coronavirus în România. Apel de ultimă oră către populație: ”De Paște, românii să stea acasă sau să călătorească în țară!”

Astfel, într-o declarație, acesta a declarat că programul mall-urilor ar trebui să fie limitat, iar românii care se gândesc să vină în țară de Paște să nu facă acest lucru.

"(De Paște, oamenii să stea - n.red.) acasă sau în țară. Să sperăm că până atunci nu vom avea zone roșii ca italienii. Meciurile nu mai au spectatori. Să evităm aglomerațiile, iar manifestările de până la 1.000 de oameni trebuie avizate de DSP-uri și acolo trebuie să fie un spațiu suficient încât să nu stea foarte apropiați și să oferi condiții pentru ca persoanele să fie în siguranță. Restaurantele în Italia au rămas deschise, dar cu păstrarea unui spațiu de siguranță la masă”, a declarat Rafila potrivit HotNews.ro.

Aglomerația de la metrou, problema pentru care autoritățile caută soluții pentru prevenirea răspândiri noului coronavirus. ”Sunt aspecte pe care nu putem să le controlăm"

De asemenea, el spune că oamenii trebuie să renunțe la deplasări pe termen lung.

"Eu cred că trebuie să luăm o decizie despre cum ne comportăm acasă, la locul de muncă, măsuri igienice. E foarte ușor de spus, e foarte greu de aplicat. Involuntar, în decurs de un minut ne atingem fața. Mâinile trebuie să fie curate și dezinfectate, săpun și dezinfectanți pe bază de alcool pe suprafețe”, a adăugat medicul.

15 persoane, infectate în România cu noul tip de coronavirus

Coronavirus în România - LIVE TEXT. A fost închis OSIM. Urmează școlile?

Până la acest moment, în România au fost confirmate 15 cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus - în București și în 8 județe, fiind vorba despre persoane venite din Italia sau care au intrat în contact cu aceștia. Cinci dintre pacienți s-au vindecat și sunt în continuare spitalizați 10 oameni. Sunt în carantină 27 de persoane, iar alți 11.198 sunt izolate acasă. De la ora 12.00 s-au suspendat toate cursele aeriene către și dinspre Italia. De asemenea, cetățenii români care se vor îmbarca din Italia, China, Iran și Coreea de Sud către România, cu escală, vor intra în carantină sau autoizolare pe teritoriul țării noastre. La ora 16.00 are loc noua reuniune a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, unde cel mai probabil se va decide închiderea școlilor.

Noul tip de coronavirus face ravagii în Europa. Peste 7.000 de persoane, din aproape 30 de țări, au fost infectate. Câte... Un tânăr întors din Italia a amenințat pe Facebook că se sinucide. Tânărul fusese obligat de familie să stea în carantin...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x