Craiova: Amenzi de pana la 3.000 de lei celor care vopsesc fatadele cladirilor in culori tipatoare

Craiovenii ar putea fi amendati cu sume cuprinse intre 1.500 si 3.000 lei daca vor mai vopsi fatadele cladirilor in culori tipatoare. Masura ar putea fi aplicata in cazul in care Consiliul Local Craiova va vota, peste doua zile, Regulamentul local de urbanism referitor la cromatica fatadelor pentru cresterea calitatii arhitectural-ambientale a cladirilor in municipiu.


''Pentru realizarea fatadelor se vor utiliza combinatii din nuante diferite ale aceleiasi game cromatice, exceptie facand combinatiile cu alb. Delimitarea culorilor sau nuantelor diferite se va realiza prin asize, sau la modificarea de planuri in campul aceleiasi fatade. Materialul si culorile tamplariei vor fi alese in concordanta cu cromatica fatadelor. Culoarea si materialul invelitorilor in cazul acoperirii cu sarpanta se va alege in concordanta cu cromatica fatadei si a tamplariei'', se mentioneaza in regulament.

Potrivit sursei citate, fac exceptie de la aceste prevederi cladirile situate in zonele ansamblurilor istorice a caror cromatica este aprobata, potrivit legii, de catre Comisia Directiei pentru Cultura si Culte.

Persoanele care nu vor respecta culorile stabilite prin acest regulament si nu vor avea aprobare din partea Primariei Craiova vor fi amendate cu sume cuprinse intre 1.500 si 3.000 de lei.

sursa: Hotnews

Ultimele știri