Este săptămâna albă pentru credincioşii ortodocşi. Asta înseamnă că renunţăm la carne, dar putem mânca ouă şi brânză. Este perioada care face trecerea spre cel mai aspru şi cel mai lung post din an, cel al Paştelui. Preoţii ne recomandă să renunţăm, treptat, la ceea ce ne face plăcere.
Tarabele din piaţă sunt pline deja de verdeţuri: urzici, salată, spanac. Stau rânduite frumos şi îşi aşteaptă cumpărătorii. Merg de minune combinate cu ouă şi brânzeturi în săptămâna albă.
Preţurile sunt încă uşor piperate: 20 de lei kilogramul de urzici, 8 lei kilogramul de spanac. Beneficiile sunt mari, spun nutriţioniştii.
Specialiştii recomandă mesele din trei în trei ore. Pentru că avem nevoie de energie, la micul dejun se recomandă carbohidraţii. Să nu lipsească sana, kefirul sau laptele bătut.
Săptămâna Albă este ultima în care creştinii ortodocşi mai pot participa la petreceri. Postul Paştelui durează şapte săptămâni.
Cutremur 77. Harta seismică București, unde oamenii ar putea muri ca-n 4 martie 1977... La 42 de ani de la marele cutremur, sute de clădiri din Capitală riscă să se prăbuşească la primul seism puternic...