Antena Căutare

Credincioșii se pregătesc pentru ziua cea mare. Cum va fi vremea în timpul pelerinajului la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva

Câteva sute de credincioși din țară și din străinătate au venit la Iași pentru a lua parte la procesiunea de scoatere a raclei Sfintei Cuvioase Parascheva, manifestare religioasă care a avut loc în cursul dimineții de marți, în jurul Catedralei Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Câteva sute de credincioși din țară și din străinătate au venit la Iași pentru a lua parte la procesiunea de scoatere a raclei Sfintei Cuvioase Parascheva, manifestare religioasă care a avut loc în cursul dimineții de marți, în jurul Catedralei Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

După procesiune, racla cu moaștele Sfintei Parascheva a fost depusă în baldachinul special amenajat în Curtea Catedralei Mitropolitane. Un sobor de preoți, conduși de Calinic Botoșăneanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, purtat baldachinul cu moaște în procesiune pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, după care urmează oficierea, în curtea Catedralei Mitropolitane, a slujbei de sfințire a apei și Taina Sfântului Maslu, precum și Sfânta Liturghie.

La procesiune au luat parte câteva sute de pelerini care au venit încă de luni la Iași pentru a se închina la racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva. Potrivit tradiției, moaștele vor fi scoase din Curtea Mitropoliei și vor fi purtate în procesiunea ''Calea sfinților'' pe străzile din centrul Iașiului, după care vor fi reașezate în baldachinul special amenajat pe esplanada Catedralei Mitropolitane. Racla va rămâne aici până când se vor închina toți pelerinii sosiți la Iași de hramul Sf. Cuvioase Parascheva.

Canonizarea Cuvioasei Parascheva a fost hotărâtă de membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în anul 1955. Tot atunci a fost stabilită și data de prăznuire a Sfintei Parascheva, pe 14 octombri

Potrivit prognozei meteo, la începutul săptămânii pelerinii vor avea parte de vreme plăcută. Maxima zilei va fi de 14...15 grade Celsius, iar pe noapte se anunţă 4...5 grade Celsius. Vremea se va încălzi uşor până joi, când temperatura maximă va fi de 18...19 grade, iar pe noapte se va înregistra în jurul a 9 grade.

De vineri, temperatura aerului va marca o scădere, până la medii ale valorilor maxime de 15...16 grade și ale minimelor în jurul a 7 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare în zilele de 13 și 14 octombrie.

La un pas de o nouă tragedie! 7 bombe neexplodate din al Doilea Război Mondial au fost descoperite în Harghita... Românul împușcat în atacul din Las Vegas a ieşit de la Terapie Intensivă. Primele imagini cu tânărul care a învins moart...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x