Antena Căutare

Cresc amenzile pentru aruncarea de gunoaie, semințe și scuipat pe stradă. Sancțiuni între 500 și 2.500 de lei

Cresc amenzile pentru aruncarea de gunoaie, semințe și scuipat pe stradă

Amenzi de până la 2.500 de lei pentru cei care aruncă gunoaie, mucuri de țigară, semințe, peturi sau resturi alimentare. Poliția Locală se va ocupa să aplice toate aceste sancțiuni, inclusiv celor care scuipă de jos, iar valoarea lor începe de la 500 de lei și poate ajunge până la 2.500.

În plus, cei care sunt surprinși făcând mizerie în spatiul public vor fi puși să curețe.

Totul se întâmplă în Timișoara, însă nu este singurul oraș în care primăria a recurs la astfel de amenzi pentru cei care fac mizerie în spațiul public. Reprezentanții Poliției Locale Timișoara spun că tot mai mulți cetățeni aruncă deșeuri pe domeniul publice, notează publicația tion.ro.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cei care fac mizerie în locurile publice, obligați să curețe locul unde aruncă gunoaie

Oamenii legii cer, de asemenea, creșterea amenzilor, astfel încât „jumătate din minimul amenzii pentru abandonul deșeurilor pe domeniul public să crească la 1.000 de lei, în prezent, jumătate din minimul amenzii fiind de 250 de lei”.

Cei care sunt prinși acum că aruncă gunoaie pe stradă sunt sancționați cu amenzi cuprinse între 500 și 1.000 de lei, contravenienții având posibilitatea să achite în termen de 15 zile doar jumătate din minimul sancțiunii prevăzute de lege, adică 250 de lei. Dacă aleșii locali decid să modifice HCL 371/2007, amenzile vor fi cuprinse între 2.000 și 2.500 de lei pentru astfel de fapte. În plus, cel amendat este obligat să curețe zona pe care a abandonat deșeuri, în termen de 48 de ore, în caz contrar riscând o altă amendă, între 2.000 și 2.500 de lei.

Mai mult decât atât, vor scoate mai mulți bani din buzunar și cei care scuipă pe stradă sau aruncă hârtii, mucuri de țigară, ambalaje, PET-uri, doze, resturi alimentare ori semințe. Vor fi amenzi între 500 și 1.000 de lei.

Inconștiență maximă, nu glumă! O femeie s-a urcat beată la volan, fără să aibă permis și cu inspecția tehnică expirată! ... Alocațiile elevilor vor putea fi tăiate parțial sau complet, dacă aceștia au absențe nemotivate. Care este numărul maxim...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x