Antena Căutare

Cum evită românii veniți din Vest carantina? Marcel Vela: „Este o situație inedită”

Deși își pun în pericol familiile, românii veniți din Vest continuă să fenteze autoritățile ca să evite intrarea în carantină.

Cum evită românii veniți din Vest carantina? Marcel Vela: „Este o situație inedită”
Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela | gov.ro

Acest lucru a fost remarcat de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

„A mai apărut un fenomen important: foarte mulţi cetăţeni vin până la graniţa cu România, din Ungaria, şi apoi o tranzitează pietonal. Este o situaţie inedită, pentru că dacă ea se întâmpla într-un mod aleator şi destul de rar, acum deja pare că este organizată”, a declarat ministrul la Digi 24.

„În varianta pietonală, trebuie să găsim soluţii ca să pregătim mijloace de transport, să urce toţi cetăţenii care tranzitează pietonal, să nu mai poată pleca într-un mod dezorganizat, cu alte autoturisme, să intre într-un oraş sau o comună apropiată. Nu este ilegal, dar trebuie să verificăm dacă nu este un fenomen. Având în vedere faptul că pe varianta rutieră, controalele sunt minuţioase, organizarea este riguroasă, convoaiele sunt escortate de către poliţie, nu există abateri (…) suntem preocupaţi ca orice fisură în sistem (…) să fie contracarată”, a mai spus Vela.

SONDAJ: Trei din 10 angajaţi români lucrează de acasă şi cred că actuala criză generată de coronavirus va mai dura încă ... Administraţia Porturilor Maritime anunţă că a cumpărat aparatură medicală şi echipamente sanitare pentru trei spitale di...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x