Antena Căutare

Cum ne ferim de caldura? Vezi recomandarile medicilor!

Ministerul Sanatatii recomanda populatiei sa evite pe cat posibil expunerea prelungira la soare intre orele 11.00 si 18.00 si sa consume cat mai multe lichide in perioada urmatoare, cand meteorologii au anuntat temperaturi de pana la 37 de grade.


De asemenea, in perioadele de canicula este recomandat consumul zinic de lichide (intre 1,5 - 2 litri), fara a astepta sa apara senzatia de sete. Astfel, trebuie sa consumam un pahar de apa (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15 - 20 de minute.

Medicii ne sfatuiesc sa consumam in fiecare zi cat mai multe fructe si legume proaspete (pepene galben, rosu, prune, castraveti, rosii), deoarece acestea contin o mare cantitate de apa. Este bine de stiut ca o doza de iaurt produce aceeasi hidratare ca si un pahar de apa.

Nu trebuie consumat alcool (inclusiv bere sau vin) deoarece acesta favorizeaza deshidratarea si diminueaza capacitatea de lupta a organismului impotriva caldurii. In plus, este obligatorie evitarea bauturilor cu continut ridicat de cofeina (cafea, ceai, cola) sau de zahar (sucuri racoritoare carbogazoase) deoarece acestea sunt diuretice.

Pe parcursul zilei este bine sa facem dusuri caldute, fara a ne sterge de apa, iar daca avem aer conditionat, aparatul trebuie reglat astfel incat temperatura sa fie cu 5 grade mai mica decat temperatura ambientala.

Cei mai afectati de canicula sunt persoane varstnice, dar si cele care sufera de afectiuni cronice. De asemena, copiii sunt expusi la imbolnaviri in perioadele caniculare, mai ales cei nesupravegheati de adulti.

Cititi aici recomandarile Ministerului Sanatatii!

Vezi prognoza meteo din toata tara pe urmatoarele 10 zile!

Explozie la o unitate militara din Mangalia: cel putin 5 militari raniti... IMAGINI SOCANTE! Batran mancat de viu de viermi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x