Antena Căutare

Cum o să fie vremea de Paşte şi de 1 mai! Prognoza meteo pe trei luni vine cu veşti surprinzătoare

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele trei luni, pentru toate zonele din ţară.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele trei luni, pentru toate zonele din ţară.

APRILIE

Valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice în sud-estul ţării şi local în sud, dar se vor situa sub normalul perioadei în restul regiunilor. Astfel, temperaturile medii se vor situa în jurul valorii de 6 grade în Maramureş, 8 în Transilvania şi 10-12 grade Celsius în Dobrogea, sudul Moldovei, Muntenia şi Banat. Temperatura multianuală lunară este de 9,3 grade Celsius.

Cantităţile lunare de precipitaţii vor fi excedentare în centrul şi nordul ţării şi local în restul teritoriului. Concret, în sudul ţării, în Moldova şi în vestul Banatului vor cădea 40 de litri pe metru pătrat, în timp ce în centrul şi estul ţării acestea vor cădea 60-80 de litri pe metru pătrat, potrivit adevarul.ro

MAI

Temperatura aerului va fi apropiată de normalul climatologic în sud-est şi local în sudul şi vestul ţării, iar în celelalte regiuni va avea valori sub mediile multianuale ale perioadei. Concret, media valorilor termice vor urca până 18-20 de grade în sudul ţării, în Dobrogea, sudul Moldovei şi vestul Banatului. În restul ţării, media temperaturilor va fi de 16 – 12 grade. Media multianuală lunară este de 14,9 grade.

Cantităţile lunare de precipitaţii vor fi excedentare în cea mai mare parte a ţării, exceptând regiunile sud-estice şi sudice, unde se vor situa, în general, în apropierea mediilor multianuale. Mai exact, în sud precipitaţiilor care vor cădea vor fi de 40 de metri pătraţi, în Moldova, în Banat şi în Crişana vor cădea 60 de litri de metri pătraţi, iar în restul ţării vor cădea în jur de 100 de litri pe metru pătraţi.

IUNIE

Temperatura aerului va avea valori apropiate de mediile climatologice în cea mai mare parte a ţării. În Muntenia, Oltenia, Dobrogea, sudul Moldovei şi în vestul Banatului media temperaturilor va fi de 22 de grade, în Maramureş va fi de 16 grade, iar în restul regiunilor vor fi în jur de 18-20 de grade. Media multianuală lunară este de 18,5 grade.

Cantităţile lunare de precipitaţii se vor situa sub normele multianuale în sudul, sud-estul şi estul teritoriului, respectiv acestea se vor încadra între 40-80 de litri pe metru pătrat, iar în regiunile centrale şi nordice sunt posibile, local, cantităţi peste aceste norme, adică 100-120 de litri pe metru pătrat.

Sursa: adevarul.ro

E oficial: Trafic DAT PESTE CAP în toată România! Ce se va întâmpla în acest weekend... Astăzi, credincioşii sărbătoresc doi sfinţi importanţi! Mii de oameni le poartă numele, dar puţini ştiu de această zi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x