Cum va arăta cel mai spectaculos pod, care va fi construit în România! Golden Gate-ul din țara noastră va fi cu adevărat spectaculos!

 
+2 click pentru
galerie

Cel mai ambițios proiect de infrastructură din România de după Revoluție prinde contur. Podul suspendat de la Brăila, supranumit și Golden Gate-ul țării noastre, pentru că va semăna cu cel din Statele Unite, va fi gata în trei ani, promit autoritățile. În timp ce unii îl văd ca pe un scenariu SF, proiectanții spun că va fi o construcție unică- cel mai lung pod din țară și al treilea din Europa. În plus, prin alte conexiuni rutiere aflate în plan, va ajuta trei regiuni să se dezvolte. Toate cu un cost pe măsură, însă!

Visul românilor de a traversa Dunărea pe un pod și nu doar cu bacul la Brăila, ar putea deveni realitate. Pe o vreme mohorâtă, zeci de muncitori lucrează la fundație. Nu au timp de pierdut, mai ales că discuțiile privind termenul de execuție sunt controversate.

Podul suspendat de la Brăila va avea o lungime totală de 1.974 de metri, adică aproape 2 kilometri. Dintre care deschiderea centrală va avea mai bine de 1000 de metri. Asta înseamnă că va fi al treilea pod din Europa, după distanţa dintre cei doi piloni de susţinere.

Golden Gate-ul României va avea o înălțime de 38 de metri de la nivelul maxim de inundație al Dunării. Iar pentru construcția se vor folosi cantități uriașe de materiale.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI