Curtea de Conturi a constatat cheltuieli "nelegale" ale statului de peste 10 miliarde de euro in 2009!

Luni seara, in emisiunea "Sinteza Zilei", de la Antena 3, realizatorul Mihai Gadea a prezentat documente ale Curtii de Conturi ce arata cazuri de nerespectare a legilor privind cheltuirea banului public.

Astfel, raportul public pe anul 2009 al Curtii de Conturi, institutie de control financiar, asupra modului de formare, administrare si de intrebuintare a resurselor financiare ale statului si ale sectorului public, arata prejudicii grave ale bugetelor publice, totalul neregulilor financiar contabile ale institutiilor statului fiind de, atentie, 44.349.900.000 lei, adica peste 10,5 miliarde de euro!

Suma rezultata din evaluarea abaterilor generatoare de venituri suplimentare datorate bugetelor publice aferenta anului 2009 este de 2,4 ori mai mare decat cea din anul 2008 si de 7,7 ori fata de cea din anul 2007, se arata in raportul Curtii de Conturi.

Suma aferenta evaluarii abaterilor generatoare de prejudicii ramane in anul 2009 la o valoare apropiata de cea aferenta anului 2008 si creste cu 1,7 ori comparativ cu cea din anul 2007.

Parteneri
Ea e considerată „cea mai frumoasă membră a Familiei Regale a Marii Britanii”. Cine le-ar fi depășit pe Kate Middleton și Meghan Markle
Titlul de „cea mai frumoasă membră a Familiei Regale” din Marea Britanie nu le-a fost acordat lui Kate Middleton sau lui Meghan Markle, ci unei tinere pe care puțini o cunosc. Chiar dacă Ducesa de Cambridge și Ducesa de Sussex au milioane de fani în întreaga lume, ele ar fi fost depășite la capitolul frumusețe, potrivit revistei Tatler. 
Catine.ro
Ultimele știri