Antena Căutare

Curtea de Conturi a constatat cheltuieli "nelegale" ale statului de peste 10 miliarde de euro in 2009!

Luni seara, in emisiunea "Sinteza Zilei", de la Antena 3, realizatorul Mihai Gadea a prezentat documente ale Curtii de Conturi ce arata cazuri de nerespectare a legilor privind cheltuirea banului public.

Astfel, raportul public pe anul 2009 al Curtii de Conturi, institutie de control financiar, asupra modului de formare, administrare si de intrebuintare a resurselor financiare ale statului si ale sectorului public, arata prejudicii grave ale bugetelor publice, totalul neregulilor financiar contabile ale institutiilor statului fiind de, atentie, 44.349.900.000 lei, adica peste 10,5 miliarde de euro!

Suma rezultata din evaluarea abaterilor generatoare de venituri suplimentare datorate bugetelor publice aferenta anului 2009 este de 2,4 ori mai mare decat cea din anul 2008 si de 7,7 ori fata de cea din anul 2007, se arata in raportul Curtii de Conturi.

Suma aferenta evaluarii abaterilor generatoare de prejudicii ramane in anul 2009 la o valoare apropiata de cea aferenta anului 2008 si creste cu 1,7 ori comparativ cu cea din anul 2007.

Romania, in topul statelor europene cu risc de dezastre naturale... O femeie s-a aruncat in fata metroului, la statia Dristor 1...
Zodii care sunt atente la curățenie. Nativii care se preocupă întotdeauna de aspectul casei lor
Există anumite zodii care sunt foarte atente la curățenie. Acești nativi au o adevărată...
Horoscopul zilei de 31 mai 2023. Berbecii își sărbătoresc relațiile de prietenie. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 31 mai 2023 spune că Berbecii își sărbătoresc relațiile de prietenie....
Parteneri
Dulce de leche sau dulceață de lapte. Un sos cremos irezistibil de gustos
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x