Antena Căutare

Dan Diaconescu, noul actionar majoritar de la Oltchim, are probleme cu lichiditatile

Oltchim s-a vandut, insa datoriile combinatului raman. Dan Diaconescu, noul actionar majoritar, are si el ceva probleme cu lichiditatile, asa ca plata creantelor la stat nu e treaba usoara. Nici angajatii nu sunt foarte increzatori cu privire la viitorul lor, mai ales ca promisiuni au tot auzit in ultmiii ani.

Vestea ca uzina lor are un nou proprietar nu le-a calmat complet temerile angajatilor de la Oltchim.

"Suntem multumiti. Numai principalul sa fie serios si sa mearga promisiunile de le-a promis. Ca pa noi indiferent cine e patron, daca avem de lucru si avem locuri de munca nu ne intereseaza altceva", a declarat un angajat.

Competitia pentru Oltchim a avut un deznodamant neconcludent. Statul va primi 45 de milioane de lei, insa nu poate intoarce decat o mica parte catre angajati, si numai sub forma de imprumut. Mai mult, datoriile combinatului, de aproximativ 2,5 miliarde de lei, raman in picioare. Iar oamenii sunt satui de promisiuni.

Dan Diaconescu este actionar la trei companii care au inregistrat datorii de 2,3 milioane de euro. Mai mult, nici postul TV pe care il conduce nu o duce prea bine. Este in insolventa si are datorii de 6,5 milioane de euro. Iar averea lui Diaconescu este estimata la aproximativ 9 milioane de euro, suma care n-ar acoperi nici propriile datorii, daramite pe cele ale Oltchim.

Luni, Dan Diaconescu va semna actele de preluare a actiunilor la Oltchim. Are la dispozitie zece zile pentru a veni cu banii.

Afaceri la Gradina Zoologica din Ploiesti! Angajatii vand purcelusi vietnamezi si flori... Targ de manuale scolare second-hand, in Capitala...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x