De ce a crescut numărul de cazuri de coronavirus în București. Prefectul Capitalei: ”Situația nu e îngrijorătoare!”

Ultimele zile au adus o creștere a cazurilor de coronavirus în București, însă situația nu este îngrijorătoare, potrivit prefectului Capitalei, Gheorghe Cojanu. 

De ce a crescut numărul de cazuri de coronavirus în București. Prefectul Capitalei: ”Situația nu e îngrijorătoare!”

În cadrul unui interviu, acesta a explicat că numărul mare de cazuri înregistrate în București este cauzat de faptul că se fac în medie 18.000 de teste pe zi, iar aici sunt testate și persoane din alte județe.

Prefectul a spus că totuși Bucureștiul este în zona verde.

O nouă explozie a cazurilor de coronavirus în România. Câte persoane au fost infectate cu COVID-19 și câte se află internate la ATI

„În primul rând că noi suntem în zona verde. Dacă raportăm la 10.000 de locuri, chiar și astăzi sunt 1,14 la 10.000 de locuitori. Iar dacă raportăm la data de 16 august, am avut 0,32. Observați că față de data de ieri, adică pe 18 august, când au fost 135, astăzi sunt 228. Asemenea salturi pot să apară și datorită raportărilor întârziate ale cazurilor. Bucureștiul este în linia verde și gândiți-vă că orice persoană testată în București, chiar dacă este din provincie, este raportată în București”, a spus Cojanu, potrivit Digi24.

De ce a crescut numărul de cazuri de coronavirus în București. Prefectul Capitalei: ”Situația nu e îngrijorătoare!”

„În altă ordine de idei, să reținem faptul că sunt județe care aproape că nu fac nicio testare, iar în București se fac zilnic între 15 și 20.000 de teste. Media e vreo 18.000. Oamenii pleacă în concediu, se testează voluntar, sunt diverse motive. Alții sunt testați fiindcă s-au descoperit la serviciu sau printre contacții lor persoane cu COVID și atunci se face această testare”, a adăugat el.

România are peste 73.000 de cazuri de coronavirus și 480 de pacienți la ATI

Ziua de ieri a adus în România o nouă creștere a cazurilor de coronavirus, fiind confirmate alte 1409 noi îmbolnăviri cu COVID-19. Astfel, bilanțul persoanelor infectate a depășit 73.000, iar numărul deceselor provocate de coronavirus a ajuns la 3.106. Alte 380 de persoane sunt internate la ATI.

Parteneri
Diferența dintre un hotel și un motel. Tot ce trebuie să știi înainte să-ți faci o rezervare
Fie că îți dorești să stai la un hotel din centrul orașului sau la un resort plin de facilități, este foarte important să alegi cea mai bună opțiune pentru a avea parte de o vacanță de neuitat. Multe persoane încă nu știu diferența reală dintre un hotel și un motel.
Catine.ro
Ultimele știri