Antena Căutare

De ce a fost blocat metroul în stația Obor și circulația a fost perturbată. Călătorii au fost rugați să părăseasca trenul

Dimineața s-a creat haos la metrou, după ce un tren a fost blocat în stația Obor. Metrorex a anunțat că unui pasager i s-a făcut rău. Ce s-a întâmplat mai apoi.

imagine cu metroul oprit la obor
irculaţie perturbată la metrou, după ce unui pasager i s-a făcut rău / Precizările Metrorex | Hepta

Circulaţia metroului pe linia Piaţa Iancului - Piaţa Victoriei a fost perturbată marţi dimineaţă, după ce un pasager a lesinat într-un tren.

Metrorex informează că marţi, in jurul orei 8.00, în trenul de metrou aflat în staţia Obor, pe sensul de mers către Gara de Nord, a fost raportată o urgenţă medicală- unei persoane i s-a făcut rău, motiv pentru care a fost solicitat ajutorul SMURD.

Potrivit primelor informaţii, pasagerului i s-a făcut rău între staţiile Piaţa Iancului şi Bucur Obor

Trenul este staţionat la peron până la încheierea procedurilor ce se impun în astfel de cazuri şi călătorii au fost debarcaţi. Circulaţia trenurilor de metrou se desfăşoară pe celălalt fir de mers, în sistem pendulă. Pasagerii din trenul oprit şi-au continuat călătoria cu un alt tren sosit la cealaltă linie. Călătorii sunt informaţi cu privire la această situaţie prin instalaţiile de sonorizare din staţii.

Trenul în care acesta se afla a fost oprit şi evacuat la staţia Obor. Măsura a fost luată pentru ca pasagerul, care leşinase, să aibă mai mult aer, fără a fi însă mişcat înaintea sosirii medicilor. Ulterior, a fost preluat de un echipaj SMURD.

Citește și: Populația lumii a atins marți un nivel record de 8 miliarde de oameni. Declarațiile ONU despre "sporirea fără precedent"

În urma incidentului, circulaţia la metrou a fost afectată, creându-se aglomeraţie în mai multe staţii, potrivit News.ro.

Citește și: Un bărbat din județul Bihor a fost amendat de Poliția Locală în timp ce era în comă la spital. Ce ar fi făcut acesta înainte

După o perioadă în care trenurile de metrou nu au circulat la capacitate completă din cauza datoriilor pe care Metrorex le are la firma de mentenanță, compania anunță că situația se va ameliora. Metrorex a emis un comunicat în care a explicat care va fi timpul de așteptare al trenului de metrou pentru fiecare magistrală în parte.

Cât vor aștepta călătorii trenurile de metrou. Anunțul Metrorex

„Metrorex anunță că s-au redus timpii de așteptare la metrou iar intervalele de succedare a trenurilor se micșorează. Circulația trenurilor de metrou se desfășoară astfel:

Magistrala 1: 7 –8 minute

Magistrala 2: 4 minute

Magistrala 3:7-8 minute

Magistrala 4: 7 minute

Magistrala 5: 6 minute (12 minute relația Romancierilor – Valea Ialomiței/ Râul Doamnei)

Totodată activitățile de curățenie a trenurilor de metrou vor fi reluate gradual de către prestatorul de servicii de mentenanță și salubritate.

De asemenea, Metrorex subliniază că ”reluarea activităţilor de revizii şi de curăţenie vine pe fondul alocării de către Metrorex, cu sprijinul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, a sumelor de bani necesare pentru desfăşurarea optimă a activităţii de transport cu metroul, ca urmare a rectificării bugetului de stat pe anul 2022”.

Citește și: Un tânăr din Cluj, care a decedat de doi ani, este căutat de autorităţi pentru a primi ajutor social. Ce s-a întâmplat

(P) La BOOKZONE este disponibilă cartea Friends, iubiri și marele lucru teribil, de Matthew Perry... Populația lumii a atins marți un nivel record de 8 miliarde de oameni. Declarațiile ONU despre "sporirea fără prece...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x