Antena Căutare

Un tânăr din Cluj, care a decedat de doi ani, este căutat de autorităţi pentru a primi ajutor social. Ce s-a întâmplat

Situație bizară în Cluj-Napoca, un tânăr care a murit de doi ani, este căutat de autorități ca să-i înmâneze cadrul de ajutor social. Cum s-a putut întâmpla această situație.

colaj de fotografii cu chitanta de ajutor social si bani pentru tanarul din cluj mort Galerie
Un tânăr din Cluj, care a decedat de doi ani, este căutat de autorităţi pentru a primi ajutor social. | Captură Video Antena 3 CNN/ Shutterstock

Un tânăr în vârstă de 20 de ani, care s-a stins din viață în urmă cu doi ani, încă este căutat de autorități pentru a primi bani din ajutorul social. Situația i-a bulversat pe mulți pentru că a fost declarat decesul tânărului.

Un tânăr din Cluj care a decedat în urmă cu doi ani este căutat pentru a primi bani din ajutorul social. Instituțiile nu au actualizat bazele de date

Autoritățile locale de acolo caută un tânăr decedata pentru a-i înmâna cadrul pentru ajutorul social. Deși decesul a fost anunțat și înregistrat, instituțiile respective nu au actualizat bazele de date, iar familia acestuia primește acasă documente

Trupul tânărului este depus la cimitirul de pe valea Chintaului. Chiar dacă toate instituțiile au fost anunțate de moartea lui Gabor Dumitru, potrivit Antena 3 CNN, ei bine acestea încă făceau demersurile pentru a-i oferi cardul social.

Citește și: A câștigat 9,9 milioane de euro la loto și acum își caută soție. Ce criterii trebuie să îndeplinească aleasa inimii

Băiatul s-a stins din viață în vara anului 2020, însă autoritățile au continuat să-i trimită înștiințări pentru a-și ridica banii, spune reporterul Antena 3 CNN. Familia lui a declarat aceleași surse că a fost dat documentul de deces la evidența populației, dar și la alte instituții, însă au tot continuat să vină acasă tipurile de avize.

Citește și: Povestea incredibilă a unui copil care a mușcat un șarpe. Ce s-a întâmplat cu animalul la scurt timp

Cum se procedează în caz de deces. Ce acte sunt necesare pentru declararea persoanei decedate

Decesul va fi constatat de către medicul de familie sau de către medicul legist (poate fi colaborator al firmelor de servicii funerare). În weekend, precum și în perioada sărbătorilor legale decesul poate fi constatat și de către medicii Serviciului de Ambulanta, prin întocmirea certificatului constatator al decesului, potrivit informațiilor oferite de lege5.ro.

Certificatul Medical Constatator al Decesului (CMCD) se ȋntocmeste după 24 ore (minimum 12 ore în funcție de diagnostic) de la producerea decesului și se eliberează în baza actului de identitate al defunctului.

Actul de deces se întocmește la S.P.C.L.E.P (Serviciul Public Comunitar Local de Evidenta a Persoanelor) sau, după caz, la primăria unității administrativ-teritoriale în a cărei rază s-a produs decesul ori s-a găsit persoana decedată.

Declarația de deces, pentru situația în care cauza decesului este naturală, se face în termen de 3 zile de la data încetării din viață a persoanei, de către persoanele prevăzute de lege. În acest termen se cuprinde atât ziua în care s-a produs decesul, cât și ziua în care se face declarația.

Ce s-a întâmplat la spital cu femeile agresate de Părintele Calistrat. Declarațiile cadrelor medicale... Eveniment emblematic pentru profesorii de limbă engleză: Conferința Anuală National Geographic Learning...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x