Antena Căutare

De la piață sau din supermarket? De unde luăm cele mai ieftine și bune alimente?

Sfaturi pentru cumpărături. De unde luăm cele mai ieftine și bune alimente? Coresppndentul Observator a comparat prețurile de la tarabe cu cele din supermarketuri! 

Sfaturi pentru cumpărături. De unde luăm cele mai ieftine și bune alimente? Corespondentul Observator a comparat prețurile de la tarabe cu cele din supermarketuri!

Piețele mici și tradiționale de lângă casă au fost înlocuite, în ultimul timp, cel puțin în București, cu diferite magazine, supermarketuri sau hipermarketuri. Așadar ne este mult mai lejer să facem cumpărăturile de acolo.

Ne-am gândit să facem un experiment și să vedem cât ne-ar costa un coș de cumpărături în piață și în supermarket și care sunt avantajele și dezavantajele.

O să cumpărăm două kilograme de cartofi, apoi câteva mere și, bineînţeles, proteine - carne, lapte, ouă.

În piaţă, cele cinci produse pe care le-am selectat costa aproixmativ 35 de lei. Un kilogram de carne de porc costa 11,50, 10 ouă - 10 lei, un kilogram de mere costa aproximativ 2.5 lei, două kilograme de cartofi 5,40 lei şi un litru de lapte care costa 4,50.

Acum că am făcut piaţa.în piaţă, dăm o fugă şi în cel mai apropiat centru comercial. Nu de alta, dar trebuie să vedem dacă există vreo diferenţă. Vom selecta aceleasi produse si din supermarket: un kilogram de carne, lapte, oua, un kilogram de mere și doua kilograme de cartofi. Ne-am uitat când am ajuns după produsele romanesti pentru ca vrem să facem aceeași comparație.

În supermarket produsele ar putea costa undeva la 50 lei. Este totuși o difrenta fata de ce am vazut în piața. De 15 lei mai exact.

Experimentul nostru nu s-a rezumat doar să compare preţul alimentelor. Am vrut să vedem şi care e comportamentul de consum al românilor. Sau măcar al celor care au acceptat să vorbească cu noi. Şi în timp ce unii ştiu exact ce fac.

Capturile de ţigarete de contrabandă au crescut cu 50% în primul trimestru al acestui an... Te-a bătut soțul în miez de noapte? Nu se cade să deranjezi polițiștii până dimineață! Declarația uluitoare a unui șef d...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x