Antena Căutare

Căldură sufocantă în România, în următoarele zile. Care sunt zonele în care se vor resimți 40 de grade Celsius la umbră

Temperaturile din termometre au urcat până la 37 de grade în ultimele zile, iar veștile de la meteorologi nu sunt deloc bune, întrucât și săptămâna viitoare sunt așteptate fenomene extreme.

Potrivit meteorologilor, în regiunile sud-estice, vremea va fi caniculară, disconfortul termic accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80 de unităţi, iar temperaturile maxime se vor situa frecvent între 35 şi 37 de grade.

În restul teritoriului, mai ales în cursul după-amiezilor şi la începutul nopţilor, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, grindină şi vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15-25 l/mp şi izolat 40 l/mp.

Dezastru în România! Inundațiile au făcut ravagii în Vestul ţării. Mai multe judeţe au fost sub avertizare de vreme rea

În sudul şi sud-estul ţarii, sâmbătă, vremea se va menţine călduroasă, caniculară după-amiază, iar disconfortul termic va fi accentuat. În restul teritoriului, valorile termice se vor situa în jurul normelor perioadei. În regiunile vestice, nordice şi centrale, precum şi la deal şi munte, iar cu precădere începând din orele serii local şi în sud - sud-vest, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifestă prin înnorari, averse torenţiale, frecvente descărcări electrice şi intensificări de scurtă durata ale vântului, vijelii şi izolat grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitaţile de apă vor depaşi 25...30 l/mp şi izolat 40 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 36 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 14 şi 25 de grade.

40 de grade în România! ANM a emis încă un cod de caniculă. Care sunt zonele vizate de căldură sufocantă

Cum va fi vremea la începutul săptămânii viitoare

Luni, vremea se va menține instabilă în cea mai mare parte a ţării. Vor fi înnorari temporar accentuate, averse pe arii relativ extinse, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi izolat grindină. Excepţie vor face regiunile estice şi vestul extrem al teritoriului, unde astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitaţile de apă vor fi mai însemnate.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 26 şi 36 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-est, unde în orele amiezii va fi caniculă, iar disconfortul termic accentuat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 13 şi 26 de grade.

Scandal monstru într-un autobuz. Un șofer a fost dat jos de polițiști pentru că nu purta mască. Trecătorii, revoltați: ”Nici ei nu aveau mască!”

Marți, în schimb, în sud-vestul, centrul şi nordul ţarii, precum şi în zonele de deal şi de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată ce se va manifestă prin averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durata ale vântului. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se pot înregistra cantitaţi mai însemnate de apă. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala pe arii restrânse, mai ales după-amiază şi noaptea.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 30 şi 37 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-est, unde va fi caniculă şi disconfort termic accentuat. Temperaturile minime se vor încadra între 12 şi 26 de grade.

Situație disperată pentru românii care își petrec concediile în Grecia: ”Am fost testaţi toţi şi izolaţi la hotelul la c... Criză fără precedent în România din cauza exploziei de cazuri de coronavirus. Spitalele din țară, pline, iar medicii, ep...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x