Antena Căutare

Doi fraţi din Prahova au fost răpiţi de pe stradă, chiar de tatăl lor, cetăţean grec. Pentru prima oară, a fost activat sistemul "alertă răpire copil"

Ore lungi de panică, o mamă disperată şi doi fraţi dispăruţi. România a activat, pentru prima dată, sistemul "alertă răpire copil", după ce un tată şi-a luat cu forţa copiii de pe stradă, în timp ce se întorceau de la şcoală. Din Prahova, a ajuns cu ei până în Capitală, unde, în cele din urmă, a fost prins de jandarmi.

Ore lungi de panică, o mamă disperată şi doi fraţi dispăruţi. România a activat, pentru prima dată, sistemul "alertă răpire copil", după ce un tată şi-a luat cu forţa copiii de pe stradă, în timp ce se întorceau de la şcoală. Din Prahova, a ajuns cu ei până în Capitală, unde, în cele din urmă, a fost prins de jandarmi.

Vestea momentului! Cei doi copii dați dispăruți după ce au fost răpiți de tatăl lor au fost găsiți!

Bărbatul de cetăţenie greacă nu avea nici măcar dreptul să-şi viziteze familia. Ce doi frați, un băiat de 8 ani și o fată de 10 ani, răpiţi chiar de tatăl lor, din Prahova, au fost găsiţi în Bucureşti, în zona Ambasadei Greciei.

16 ore de panică, o mobilizare cum nu s-a mai văzut şi un deznodământ fericit. Cei doi fraţi de opt şi zece ani ies din sediul Poliţiei de mână cu asistenţii sociali. Mama află vestea acasă, în comuna Vărbilău, Prahova. "Vă daţi seama că după o noapte, după atâtea ore de chin, în sfârşit i-am găsit."

„Era foarte violent, însă în mare parte, consuma droguri!”

Era ora 15 şi 30 de minute când tânăra de 32 de ani a dat alerta la 112. De pe stradă, tatăl, un bărbat de cetăţenie greacă, a smuls copiii din mâinile unei vecine care-i aducea de la şcoală. Constantin Voicilă, bunicul copiilor: "Eu cred că se putea întâmpla o catastrofă că el a anunţat că o omoară dacă o întâlneşte."

Potrivit mamei, individul este foarte periculos: "Au existat prea multe... Nu ne-am mai putut înţelege. Era foarte violent, însă în mare parte, consuma droguri, trafic, a fost arestat pentru consum şi trafic de droguri."

La aproape opt ore de la momentul dispariţiei, poliţiştii activează, pentru prima dată în România, alerta de răpire copil. Un mecanism naţional de alertă publică prin care întreaga populaţie poate ajuta autorităţile. Tatăl grec este găsit însă abia dimineaţă, chiar în apropierea ambasadei Greciei la Bucureşti. Era în maşină cu cei doi copii.

Manuela Voicilă a obţinut custodia exlusivă a copiilor

Manuela Voicilă a obţinut custodia exlusivă a copiilor după ce, în 2014, grecul şi-ar mai fi răpit o dată copiii. A ajuns cu ei până în Grecia atunci. Iar în 2017, a mai avut încă o tentativă: "Şi anul trecut, în octombrie, am trecut prin aceeaşi chestie. Tot la fel, au zis că glumesc, că o să-mi dea amendă."

Sistemul de alertă copil, activat ieri în premieră, a fost înfiinţat în anul 2012 cu finanţare europeană. Şase ani, nu a fost folosit nici măcar o dată.

Încă un cetăţean grec a fost audiat. Procurorii suspectează că ar fi fost complicele tatălui. Până acum, părintele nu s-a apărat public.

A doua problemă într-o singură zi la METROU! Călătorii sunt blocaţi, din nou, în subteran... Alertă în Sănătate! Europa este chemată să ne salveze pacienţii. Nu mai avem nicio doză de imunoglobulină...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x