Afacerea nu este marca inregistrata in Zalau. Serviciul de ambulanta din Tulcea are aceleasi obiceiuri. Si fiecare judet a adus ceva nou. De exemplu, asa au aparut apelurile false. Adica solicitari scrise din burta in registre. Cate una pentru fiecare pacient fals. Decontul era insa real: masina nici nu pleca din garaj insa era decontati zeci de kilometri.
Asta a si dat in vileag afacerile; faptul ca cele mai multe apeluri erau facute de pe telefon fix. Manevra avea o justificare clara: doar apelurile de la 112 sunt inregistrate.
E imposibil, spun anchetorii, ca 75-85 la suta dintre pacienti sa nu sune gratis la 112 ci sa plateasca pentru apelurile facute pe telefoanele fixe.
Adunate cele doua judete au decontat servicii medicale pentru 120 de mii oameni. cam un sfert din populatia adunata a celor doua judete. Cifra este concluzia inspectorilor care au verificat fiecare fisa.
Unii bolnavi dispar din ambulante in drumul spre spital... Sau mai bine zis, apar, dupa metoda deja brevetata, doar in actele ambulantelor.
Chiar si pacientii confirma ca ambulanta era taxi. Un tulcean a declarat comsiei ca a facut doua durmuri cu ambulanta pina la Bucuresti. Si tot el a spus ca nu era singur in ambulanta. Este doar o parte din ce au descoperit inspectorii.
Acum managerii risca sa-si piarda locul de munca iar procurorii vor incepe in scurt timp ancheta penala.
Cei doi manageri de ambulanta, de la Salaj si de la Tulcea, nu vor sa renunte la functii desi li se cere clar in raportul corpului de control. Contactati telefonic cei doi au declarat ca nu vor nici sa se autosuspende, nici sa demisioneze. Ba mai mult neaga furturile si neregurile descoperite la serviciile judetene de ambulanta.
Legea care obliga soferii sa-si echipeze masinile de iarna scumpeste anvelopele... Constanta: Medicii au operat o femeie de cancer la san, desi nu suferea de boala...