Antena Căutare

Doi tineri din Prahova, afaceri de succes prin programul StartUp Nation! Ce idei au avut, inspirați de părinții lor

Doi tineri din Prahova și-au deschis afaceri de succes folosind bani de la stat obținuți prin intermediul programului StartUp Nation. Aceștia s-au inspirat de la părinții lor.

Doi tineri din Prahova și-au deschis afaceri de succes folosind bani de la stat obținuți prin intermediul programului StartUp Nation. Aceștia s-au inspirat de la părinții lor.

Mihai Marin, în vârstă de 25 de ani, şi-a deschis cu banii primiţi de la stat afacerea mult visată: un atelier de creaţie. Secretele meseriei le ştia deja de la mama lui, care e croitoreasă.

„A trebuit să mă duc la o zi de naştere şi nu avem cu ce să mă îmbrac. Mama mea mi-a făcut un costum şi am primit multe aprecieri, toti au zis de unde l-am luat că vor și ei”, a spus Mihai Marin.

Cu banii de la Start-up Nation, Mihai Marin şi-a cumpărat primele maşini de cusut.

„Iniţial am vrut să producem în serie, pe mărimi şi să le vindem on-line în toată ţara. Dar au venit comenzile, au intrat pe uşă şi nu am putut să le refuzăm. Am lucrat doar pe comandă până acum”, a mai spus tânărul.

Mihai Marin a cooptat-o în afacere şi pe iubita lui, Georgiana Pulbere.

„Eu de meserie sunt coafeză, dar am o pasiune şi pentru haine. Mi s-a părut că prin acest program am şi eu şansa mea să-mi creez propriile idei”, a spus ea.

Prin intermediul atelierului, Mihai Marin a reuşit să ofere cinci locuri de muncă.

Ministrul pentru mediul de afaceri, Radu Oprea a vizitat atelierul lui Mihai Marin, ca să vadă cum a investit tânărul banii primiţi de la stat.

La fel ca Mihai Marin, Alexandru Voicu a decis să fie antreprenor. La momentul înscrierii în program avea doar 22 de ani. El a deschis o secţie prin care finisează materialele făcute de tipografii.

„Am vrut să dezvolt partea de finisare pentru a scurta timpul de lucru, pentru că timpul înseamnă bani”, a spus el.

Ideea i-a venit chiar de la tatăl său, care are o tipografie.

Programul Start-up Nation a fost lansat în 2017. Prin proiect, statul oferă 200.000 de lei pentru deschiderea unei afaceri, bani nerambursabili. Pentru proiectul de anul acesta au aplicat peste 33.000 de români, aproape dublu faţă de anul precedent.

Organizația HORA susține actuala legislație a comercializării produselor de tutun... Un tânăr a fost împuşcat în cap din greşeală, în Gorj! Cum a fost posibil...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x