Antena Căutare

Drama familiei din Floreşti, unde cei doi copii au murit după ce televizorul a explodat. Sicriele au ajuns acasă

Durere fără margini în satul unde cel doi frățiori, de 3 și 4 ani, au murit în timp ce se uitau la desene animate, după ce televizorul a explodat. Sicriele mici, așezate unul lângă altul, au ajuns acasă, iar părinții celor doi plâng fără oprire. Tatăl micuților este cel care i-a găsit arși, la doar câteva minute după ce a auzit bubuitura.

Durere fără margini în satul unde cel doi frățiori, de 3 și 4 ani, au murit în timp ce se uitau la desene animate, după ce televizorul a explodat. Sicriele mici, așezate unul lângă altul, au ajuns acasă, iar părinții celor doi plâng fără oprire. Tatăl micuților este cel care i-a găsit arși, la doar câteva minute după ce a auzit bubuitura.

Toată suflarea din Florești este împietrită și șocată de tragedia ce s-a petrecut în satul lor. Micuţii provin dintr-o familie cu venituri modeste, iar în timpul nenorocirii se aflau singuri în casă.

Tatăl lor şi fratele mai mare erau ocupaţi cu treburile casnice prin curte, iar mama era la biserică unde munceşte ca dăscăliţă.

Tatăl nu și-a putut stăpâni lacrimile atunci când sicriele copiilor au ajuns acasă

Bărbatul spune că a alergat într-un suflet în casă, după ce a auzit bubuitura, dar era prea târziu. Fetiţa sa de 4 ani şi băiatul de trei ani erau în stare inconştientă, scrie publika.md, care a stat de vorbă cu familia, dar și cu localnicii.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Vecinii au fost cei care au sunat la Centrul de sănătate din localitate. Ajuns la faţa locului, medicul a constatat că micuții nu mai dădeau semne de viață, mai scrie sursa citată.

"Când am ajuns acolo am văzut doi copii care erau scoși afară, fără cunoștință, fără semne de viață. Respirație nu era, pulsul absent. Am început să facem respirație artificială, să acordăm primul ajutor, dar fără efect", a declarat Liubovi Coval, medic de familie în Sănătăuca, Florești.

Localnicii sunt stupefiați de tragedie

"E o familie bună, se împacă bine, ea lucrează la biserică ca dăscăliță. Totul a fost la ei bine, ce s-a întâmplat în timp de câteva minute, nu știu cum s-a întâmplat, am văzut deja cum venea sora medicală, medicul și ceva le-a făcut acolo. Primul ajutor le-a acordat, dar fără rost"

"E o nenorocire, toți am rămas cu o mare durere în suflet. Încă se investighează, nu știm exact de la ce, dar cred că de la televizor, pentru că în casă nu e ars, doar televizorul cât a explodat".

"E mare jalea … așa copii, familie tânără, pierdere mare, doi copii. Acum ce să facem? Vom da o mână de ajutor, care și cum poate, să-i îngropăm".

Familia trăia modest, dar cei trei copii ai familiei erau mereu curați și îngrijiți

Autoritățile locale spun că familia trăia modest. Cei doi soți creșteau trei copii. Cel mai mare, un băiat de aproape opt ani, învață în școala din localitate.

"O familie grijulie, părinţii aveau grijă de copii, dar totodată o familie nevoiașă, trăiau destul de sărac. Ei stau la primărie la evidență ca familie socialmente vulnerabilă, e înregistrată cu cerere la ajutor social", a precizat Vera Romaniuc, secretara Consiliului sătesc, Sănătăuca, Florești.

Oamenii legii urmează să stabilească cu exactitate cum s-a produs tragedia

Televizorul care a explodat era unul de model vechi şi avea peste 15 ani. Pompierii iau în calcul versiunea intoxicării micuţilor cu monoxid de carbon. Specialiştii spun că astfel de electrocasnice sunt foarte periculoase pentru că repede se supraîncălzesc şi pot provoca scurt circuit.

"Televizoarele de modele vechi conţin tubul electronic care poate să explodeze, iar tubul electronic este alimentat cu tensiune mai înaltă de 10 kilovolţi, ceea ce reprezintă un pericol pentru noi ca utilizatori. Acuma în cele mai noi televizoare nu se mai utilizează aşa tensiune înaltă şi în general nu mai sunt utilizate tuburile electronice. Cert este că condensatoarele pot să explodeze în orice bloc de alimentare", a explicat Andrei Ivanov, specialist în electronică.

Cei doi copii urmează a fi îngropaţi mâine.

Un bărbat din Alba și-a amenințat soția că o taie și o dă la câini. Fetița lor plângea în hohote în brațele mamei în tim... Ultimele informații despre fratele lui Mirel Rădoi! Ce spun medicii despre Mihai: ”Are 100 de fracturi în tot corpul!”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x