Antena Căutare

Drama la Brasov: Viata unei femei, pierduta subit intre spitale si medici nepasatori

Vacanta si viata unei femei s-au terminat subit intre spitale si medici care au pasat-o de la unul la altul, nefiind in stare sa-i dea un diagnostic corect. S-a intamplat in trei clinici din Brasov. Doctorii de acolo i-au spus, pe rand, Florentinei ca a tras-o curentul, ca are otita, apoi meningita. Femeia avea, de fapt, un cheag de sange pe creier. Ultimul transfer, care poate i-ar fi salvat viata, a fost amanat insa, din cauza unei semnaturi.

Mereu optimisti, mereu nedespartiti. Asa erau Florentina si Mihai pana acum cateva zile. Cei doi soti au plecat in turul Romaniei, dar, din pacate, s-a dovedit a fi ultima lor vacanta impreuna. La ultimul popas, la Praid, Florentinei i s-a facut rau. Mihai a povestit ca vinerea trecuta, dupa orele 23.00, sotia sa "a inceput sa aiba dureri de cap, voma continuu, iar in jurul 8.00 dimineata, am chemat ambulanta". Medicii i-au facut un calmant si i-au spus ca se poate intoarce fara probleme acasa, in Targu-Jiu. In masina insa, pe drumul de intoarcere, Florentina a inceput sa se simta din ce in ce mai rau, asa ca cei doi s-au hotarat sa opreasca la primul spital mare care le-a iesit in cale: Spitalul Judetean din Brasov. Au ajuns aici sambata, la pranz, si abia dupa trei ore femeia a fost transferata la Spitalul de Neurologie. Nici aici insa medicii nu i-au gasit nimic, asa ca au trimis-o mai departe.

Duminica dimineata, dupa a doua noapte de chin, medicii de la Sectia ORL i-au spus Florentinei ca are otita. A fost insa numai o presupunere, iar femeia a fost trimisa la spitalul de boli infectioase, "ca poate are meningita". "Nu erau brancardieri. Am luat un am luat un scaun cu rotile si patru bolnavi ne-au ajutat sa urcam pana la sectie, la etajul 1 (...) Dar nici meningita nu se confirma, asa ca au trimis-o inapoi la neurologie", a mai povestit sotul victimei.

"Cand s-a intors la neuro, era o alta doctorita si a spus, trebuie sa facem un tomograf. Stau si ma gandesc, de ce n-au facut tomograf de prima data? De ce a trebuit sa o plimbe atat?", a adaugat Mihai.

Abia duminica spre seara, la doua zile de la internare si patru spitale schimbate, medicii au aflat ca femeia are o problema foarte grava: un cheag de sange pe creier. Luni insa, cand Mihai a ajuns la Florentina, femeia se simtea mai rau. "N-am mai recunoscut-o, spunea: Scoate-ma de aici, ce se intampla? Vreau acasa!

Disperat ca sotia i se stinge in fata ochilor, barbatul a incercat sa-i obtina un transfer la spitalul Bagdasar-Arseni din Bucuresti. Aici, medicii erau deja pregatiti sa intervina. Insa la Brasov, medicii nu erau pregatiti sa o lase sa plece. "Am inteles ca nu pot sa plec fara acordul domnului doctor Paripas. Am tot insistat, domn doctor, va rog. Mai, omule, nu se poate (...) Apoi, luni seara, in jur de 5 juma-6, s-au apucat sa faca formele legale sa o trimita", a mai spus Mihai.

Dar cosmarul nu s-a terminat. Ambulanta a spus ca nu are medic catre Bucuresti si sa asteptam avizul de la medicul de spital. Dupa doua ore a venit si avizul. Dar lipsea soferul. In minutele care au urmat, starea Florentinei s-a agravat, a intrat in stop cardiac si a murit.

Conducerea Spitalului Judetean a refuzat sa comenteze astazi cazul. Au nevoie de o noapte sa-si formuleze o reactie, la conferinta pe care au anuntat-o maine.

Absolventii de liceu si de facultate, intre munca si somaj... IMAGINI SOCANTE! Adolescenta, spulberata pe o trecere de pietoni din Slatina...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x