Antena Căutare

Dramatic! 3.500 de mistreți din Alba, împușcați din ordinul autorităților: "Sunt măsuri de prevenire a pestei porcine!"

Aproximativ 3.500 de porci mistreți ar trebui vânați în județul Alba, în mai puțin de trei luni, ca urmare a unei decizii a Ministerului Apelor și Pădurilor, care a suplimentat cotele de recoltare cu peste 1500 de exemplare.

Aproximativ 3.500 de porci mistreți ar trebui vânați în județul Alba, în mai puțin de trei luni, ca urmare a unei decizii a Ministerului Apelor și Pădurilor, care a suplimentat cotele de recoltare cu peste 1500 de exemplare.

În teorie, este vorba despre o măsură de combatere a pestei porcine africane care a lovit România, notează publicația alba24.ro. Vânătorii spun însă că măsura luată de guvern este imposibil de pus în practică, fiind vorba mai degrabă de un exercițiu de imagine menit să arate că autoritățile nu stau cu mâinile în sân, mai scrie sursa citată.

Un ordin al Ministerului Apelor și Pădurilor a suplimentat numărul mistreților care trebuie vânați în România cu peste 28.000, lucru care ar trebui să se producă, spune documentul, în următoarele 3 luni. Vânarea altor aproximativ 50.000 de mistreți (la nivel național) a fost stabilită în luna mai a acestui an.

Misiune imposibilă, este părerea unora dintre membrii asociațiilor de vânătoare din România. Practic, ministerul a dat un ordin imposibil de aplicat și odată cu acesta a pasat și responsabilitatea spre vânători.

Felix Bogdan Dragomir este unul dintre cei mai cunoscuți vânători din Alba, membru al AJVPS.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Sursa: alba24.ro

Foto: Felix Bogdan Dragomir

ULTIMĂ ORĂ: Ploile torențiale au făcut ravagii! Autoritățile, în alertă maximă! E COD GALBEN de INUNDAȚII... Reduceri elevi CFR. Atenție, sunt vizați toți elevii care beneficiază de reducere la tren...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x