E prăpăd în toată România! Mai multe drumuri au fost închise din cauza ninsorilor. Vremea rea continuă

 

Ninsorile abundente dau peste cap toată țara, iar vremea rea continuă și în zilele următoare. Sunt probleme mari din cauza stratului mare de zăpadă depus. În mai multe județe autoritățile au închis numeroase drumuri și au restricționat traficul.

Circulaţia pe toate tronsoanele de drumuri naţionale din judeţul Harghita se face în condiţii de iarnă vineri dimineaţa, în urma ninsorilor abundente, în timpul nopţii fiind oprit traficul pe DN 15, Topliţa-Borsec, în zona vârfului Creanga, şi pe DN 12 C, în localitatea Lacu Roşu, unde a rămas blocat un autocar cu 40 de persoane.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, Alina Ciobotariu, pe cele două drumuri s-a acţionat cu utilaje de la Secţia de Drumuri Naţionale, vineri dimineaţa circulaţia desfăşurându-se în condiţii de iarnă.

La Lacu Roşu a rămas blocat un autocar cu 40 de persoane, care şi-a reluat drumul după ce şoseaua a fost deszăpezită, fără să existe alte probleme.

De asemenea, circulaţia a mai fost îngreunată în cursul serii de joi pe DN 15, Topliţa-Borsec, în apropierea localităţii Corbu, după ce un copac s-a prăbuşit peste linia electrică, fiind necesară intervenţia echipelor de la Electrica.

Din cauza ninsorilor abundente, a fost afectată o reţea de medie tensiune şi trei posturi de transformare din localitatea Şiclod, unde au rămas fără curent electric 326 de consumatori.

Circulaţia a fost oprită și în județul Vrancea, pe DN 2 B, între Măicăneşti – Ciorăşti, dar şi pe DN 2, între Bogza şi Dumbrăveni. 

”Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate”, au transmis oficialii CNAIR.

Potrivit acestora, imediat ce condiţiile meteorologice se vor ameliora, utilajele CNAIR vor interveni pentru curăţarea drumului şi redeschiderea circulaţiei.

Judeţele Buzău, Vrancea, Galaţi, Vaslui, Bacău, Neamţ şi Iaşi se află, până vineri la prânz, sub cod galben de viscol şi ninsori care vor determina depunerea unui strat consistent de zăpadă.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI