Antena Căutare

E COD GALBEN de PLOI TORENȚIALE! Meteorologii au anunțat când scăpăm de precipitațiile abundente! 

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de precipitații, ce este valabil în intervalul pe 1 august, între orele 09:00 și 23:00, în care se vor semnala precipitații însemnate cantitativ. 

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de precipitații, ce este valabil în intervalul pe 1 august, între orele 09:00 și 23:00, în care se vor semnala precipitații însemnate cantitativ.

Astfel, conform sursei citate, în intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în zonele montane, precum și în Transilvania, Banat, Crișana și local în Maramureș, Oltenia și Muntenia. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care pot lua și aspect de vijelie și izolat căderi de grindină.

De asemenea, scurte perioade de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și pe arii restrânse 50 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse și în restul teritoriului.

De joi, 2 august, vremea va fi în general frumoasă în jumătatea nordică a țării, în timp ce în sud-vest și în sud-est local vor cădea unele averse slabe de ploaie, îndeosebi în cursul după-amiezii. Vântul va suflă moderat în sud-estul țării și slab, cel mult slab până la moderat în restul teritoriului.

Maximele termice vor urcă la prânz până spre 26-31 de grade Celsius în Transilvania și Maramureș (cu cele mai scăzute valori așteptate în depresiunile din estul Transilvaniei), 30-35 de grade în Banat și Crișana, 27-32 de grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea și 24-29 de grade în Moldova.

Luna august începe cu vești proaste! Sute de mii de români vor fi afectați! Legea intră în vigoare azi, pe 1 august... Schimbarea la față, sărbătorită pe 6 august! Rugăciunea pe care trebuie să o rostești pentru îndeplinirea dorințelor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x